ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Γιατί ο Κ.Μητσοτάκης «παγώνει» (προς το παρόν) τον «αποκεφαλισμό» Β.Κικίλια – Είχε βρεθεί ήδη ο αντικαταστάτης του

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας έκανε επίθεση στον Χρήστο Στυλιανίδη και στη Νίκη Κεραμέως

Γιατί ο Κ.Μητσοτάκης «παγώνει» (προς το παρόν) τον «αποκεφαλισμό» Β.Κικίλια – Είχε βρεθεί ήδη ο αντικαταστάτης του

Στο συρτάρι -προς το παρόν- δείχνει να βάζει τα σχέδια για αλλαγή στην ηγεσία του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς, όπως διαρρέεται οι αλλαγές θα γίνουν αργότερα, πιθανότατα στο πλαίσιο κάποιου ανασχηματισμού. 

Ο Βασίλης Κικίλιας δεν έκανε εύκολη τη δουλειά για το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς δεν ανακοίνωσε την παραίτησή του, αντίθετα, αποφάσισε να βάλει τα γάντια του μποξ και να κάνει επίθεση σε άλλα στελέχη της κυβέρνησης, ακόμη και στον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου τον Βασίλη Κικίλια για να του εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για το περιεχόμενο της προχθεσινής τηλεοπτικής συνέντευξής του.

H ενόχληση του πρωθυπουργού με τον Β.Κικίλια είναι ξεκάθαρη, αν και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες χθες αποφασίστηκε μια «ανακωχή», η οποία μάλλον θα διαρκέσει μέχρι τον ανασχηματισμό που αργά ή γρήγορα θα γίνει.

Οι αλλαγές που μετατίθενται για την επόμενη περίοδο μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από τη Νέα Υόρκη, θα έχουν «διορθωτικό χαρακτήρα». Αυτό σημαίνει ότι ο Βασίλης Κικίλιας έχει κερδίσει χρόνο, τουλάχιστον έως το τέλος του Σεπτεμβρίου. 

Ο Βασίλης Κικίλιας, από την πλευρά του, στην προσπάθειά του να διασωθεί παίζει όλα τα χαρτιά του, αυξάνοντας τον αριθμό των εχθρών του. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει ρίξει βέλη τόσο προς τον προκάτοχό του, νυν υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστο Στυλιανίδη, όσο και προς την υπουργό Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως.

Στον πρώτον για όσα δεν έγιναν επί των ημερών του στο ίδιο πόστο και τη δεύτερη για όσα δεν έπραξε. Για τον Χ.Στυλιανίδη είπε χαρακτηριστικά στην πρόσφατη του συνέντευξη ότι επί ημερών του απορρίφθηκε μόλις το 1% του προγράμματος ΑΙΓΙΣ.

Όμως η οργή περισσεύει και στο Υπουργείο Άμυνας καθώς ο Κικίλιας ευχαρίστησε δημόσια μόνο τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο, και όχι τον υπουργό Άμυνας, Νίκο Δένδια, επιβεβαιώνοντας την κρίση στις σχέσεις τους, άλλωστε και ο ΥΠΑΜ τον «άδειασε» κατά τη διάρκεια των πλημμυρών.

Αυτό που επίσης πρέπει να σημειωθεί είναι ότι στο Μαξίμου φέρεται να είχαν αποφασίσει ήδη για τον αντικαταστάτη του Β.Κικίλια και αυτός θα ήταν ο νυν υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος έχει μακρά εμπειρία αλλά και έχει θητεύσει σε ένα επιχειρησιακό υπουργείο, όπως αυτό της Προστασίας του Πολίτη.

Μάλιστα, καλά πληροφορημένες πηγές σημείωναν ότι για τη θέση του Μ.Χρυσοχοΐδη έπεσαν στο τραπέζι δύο επιλογές: να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του ο βουλευτής του Βόρειου Τομέα Αθηνών Θοδωρής Ρουσόπουλος ή να αναβαθμιστεί από αναπληρώτρια υπουργός Υγείας σε υπουργό η Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.