ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Β.Κικίλιας σε Κ.Μητσοτάκη: «Εγώ δεν παραιτούμαι – Αν θες διώξε με» – Ποιοι «παίζουν» για αντικαταστάτες του

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας «πέταξε το μπαλάκι» στον πρωθυπουργό

Β.Κικίλιας σε Κ.Μητσοτάκη: «Εγώ δεν παραιτούμαι – Αν θες διώξε με» – Ποιοι «παίζουν» για αντικαταστάτες του

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης Βασίλης Κικίλιας μίλησε για την έντονη κριτική που έχει δεχθεί μετά τις πλημμύρες και τις καταστροφές που προκάλεσαν στη Θεσσαλία. 

Ο Β.Κικίλιας ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καμία πρόθεση να παραιτηθεί, διαμηνύοντας με αυτόν τον τρόπο ότι δεν θα γίνει ούτε Μ.Βαρβιτσιώτης, ούτε Ν.Μηταράκης και «πέταξε το μπαλάκι» στον πρωθυπουργό.

«Εγώ δεν έχω μάθει να φυγομαχώ. Δεν το έκανα το 2014 ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δεν φυγομάχησα ούτε ως υπουργός Υγείας επί πανδημίας» είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου, ενώ πρόσθεσε με νόημα ότι η σύνθεση της κυβέρνησης είναι ευθύνη του πρωθυπουργού.

Ο Βασίλης Κικίλιας πέταξε με αυτό τον τρόπο πίσω το γάντι που του πέταξε ο Παύλος Μαρινάκης εξ ονόματος Κυριάκου Μητσοτάκη, όταν και είχε υποστηρίξει ότι «όλοι κρίνονται». 

Είναι όμως ξεκάθαρο ότι ο Β.Κικίλιας με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα «τελειώσει» από την κυβέρνηση σύντομα, με το Μαξίμου ήδη να ψάχνεται για τον αντικαταστάτη του.

Είναι σαφές πως η πρώτη επιδίωξη του πρωθυπουργού είναι να βρεθεί πρόσωπο ευρύτερης αποδοχής, εκτός της ΝΔ, για τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας.

Σε περίπτωση που δεν βρεθεί, ένα από τα βασικά σενάρια που κυκλοφορούν είναι να αναλάβει τον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, ως άνθρωπος των ειδικών αποστολών ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αλλά χωρίς να υπάρχουν επιπτώσεις στον κρίσιμο τομέα της Υγείας. Σε μια τέτοια περίπτωση, φαβορί για τη θέση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη θα είναι ο Θοδωρής Ρουσόπουλος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα υπάρχει το σενάριο να τον αντικαταστήσει και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, του οποίου η θητεία τελειώνει στα τέλη του 2023.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.