ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Μάχη Βατερλό: Ανακάλυψαν σκελετούς στρατιωτών μετά από 207 χρόνια

Οι ομάδα των αρχαιολόγων ανακοίνωσε πως οι ανασκαφές θα συνεχιστούν μέχρι τις 15 Ιουλίου

Μάχη Βατερλό: Ανακάλυψαν σκελετούς στρατιωτών μετά από 207 χρόνια

Εξαιρετικά σπάνια χαρακτηρίζουν τα ευρήματα οι ειδικοί, καθώς χρονολογούνται από την εποχή των Ναπολεόντειων πολέμων και η εκσκαφή τους θα μας προσφέρει περισσότερη γνώση για εκείνη τη εποχή.

Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μέρη από ανθρώπινους σκελετούς, απομεινάρια αλόγων σε μία έρευνα που η έναρξή της έγινε το 2019.

«Ποτέ ξανά δεν ήμασταν τόσο κοντά στην σκληρή πραγματικότητα του Βατερλό» δήλωσε ένας από τους διευθυντές του προγράμματος.

Ο καθηγητής Tony Pollard, διευθυντής του Κέντρου για Μάχες στην Αρχαιότητα, στο πανεπιστήμιο της Γλασκώβης που είναι και ο επικεφαλής του προγράμματος για την εκσκαφή στο Βατερλό, δήλωσε: « Είμαι αρχαιολόγος με ειδίκευση στις μάχες 20 χρόνια, ποτέ ξανά δεν έχω δει κάτι τέτοιο».

Υπενθυμίζεται ότι η «Μάχη του Βατερλό», έλαβε χώρα την 18η  Ιουνίου 1815 και σήμανε το τέλος των Ναπολεόντειων Πολέμων.

Οι ιστορικοί περιγράφουν την μάχη ως μία ιστορική στιγμή στην Ευρωπαϊκή Ιστορία, καθώς μπήκε τελεία στην ναπολεόντεια ματαιοδοξία να κυριαρχήσει σε ολόκληρο τον χώρο της Γηραιάς Ηπείρου.

Οι ομάδα των αρχαιολόγων που έκαναν την μεγάλη ανακάλυψη ανακοίνωσαν ότι οι ανασκαφές θα συνεχιστούν μέχρι τις 15 Ιουλίου και ευελπιστούν σε ακόμα περισσότερες ανακαλύψεις μέχρι τότε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.