ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο Κ.Μητσοτάκης μετά το θάνατο της 19χρονης εγκύου «πήρε πάνω του» το στοίχημα για αναβάθμιση του ΕΣΥ

«Προσωπικό μου στοίχημα και πρώτη προτεραιότητά μου η αναμόρφωση του ΕΣΥ»

Ο Κ.Μητσοτάκης μετά το θάνατο της 19χρονης εγκύου «πήρε πάνω του» το στοίχημα για αναβάθμιση του ΕΣΥ

Πολιτικά αντανακλαστικά έδειξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το επιτελείο του, καθώς αμέσως μετά το θάνατο της 19χρονης εγκύου στη Νέα Μάκρη, αλλά και αυτού της 63χρονης στην Κω, υποστήριξε ότι είναι προσωπικό του στοίχημα το ΕΣΥ. 

Ο Κ.Μητσοτάκης με αυτό τον τρόπο δείχνει ακαριαία πολιτικά αντανακλαστικά, καθώς δεν προσπάθησε να υπερπηδήσει το πρόβλημα.

Μια αντίδραση που δείχνει σε μεγάλο βαθμό γιατί στις πρόσφατες εκλογές η Νέα Δημοκρατία πήρε 40%. 

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας για τις κάλπες της 25ης Ιουνίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε ομιλία στο νησί της Θάσου όπου τόνισε πως «η χώρα χρειάζεται σήμερα να συνεχίσει την αξιόπιστη, σοβαρή, στιβαρή εξωτερική και αμυντική πολιτική».

Δεσμεύτηκε πως η αναμόρφωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας θα είναι προσωπικό του στοίχημα και πρώτη προτεραιότητα.

Απευθυνόμενος σε πολίτες στο Λιμένα της Θάσου ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για «μία εξωτερική πολιτική, η οποία μπορεί να τείνει χείρα φιλίας προς την Τουρκία, αλλά, ταυτόχρονα, δεν υποχωρεί ούτε πόντο από την υπεράσπιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

«Μόνο μία ισχυρή Ελλάδα, με ισχυρή Οικονομία και με ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις μπορεί να διαπραγματευτεί αξιόπιστα με την Τουρκία τη μία βασική γεωπολιτική μας διαφορά, την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών, δηλαδή της ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου τόνισε τα διλήμματα είναι καθαρά και δεν πρόκειται να πείσει κανέναν η «οβιδιακή μεταμόρφωση» του ΣΥΡΙΖΑ.

«Και σε αυτή την κάλπη συγκρούονται δύο διαφορετικές κοσμοθεωρίες για το πώς αντιλαμβανόμαστε και την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Για μας, για τη Νέα Δημοκρατία, για τη μεγάλη λαϊκή προοδευτική παράταξη, το κύριο μέλημα είναι πώς θα μεγαλώσει η πίτα. Εμείς ξέρουμε πολύ καλά ότι μειώνοντας τους φόρους έρχονται επενδύσεις και δημιουργούνται νέες δουλειές. Το αποδείξαμε, θα εξακολουθούμε να το κάνουμε.

Οι αντίπαλοί μας εισηγούνται μία άλλη συνταγή την οποία τη δοκιμάσαμε και αυτή, αυξημένοι φόροι, κυρίως για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, για τη μεσαία τάξη. Είδαμε τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής. Δεν θέλουμε να ξαναγυρίσουμε σε αυτό το παρελθόν.

Εμείς είμαστε το μόνο κόμμα το οποίο μπορεί να εγγυηθεί ότι η Οικονομία μας μπορεί να παραμείνει σε μία σταθερή τροχιά ανάπτυξης, ότι οι φόροι θα εξακολουθούν να μειώνονται, αλλά και ότι το πλεόνασμα της ευημερίας θα μοιράζεται, τελικά, δίκαια σε όλες και σε όλους».

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να μην πάει καμία ψήφος χαμένη από αυτούς που ψήφισαν Νέα Δημοκρατία στις 21 Μαΐου και να προσπαθήσουν να πείσουν κι άλλους ακόμα να την ψηφίσουν και δήλωσε πως η προσπάθεια αυτή δεν πρέπει να γίνει με ακρότητες, με ύβρεις, με τοξικότητα, αλλά με συγκεκριμένο και τεκμηριωμένο προγραμματικό λόγο.

Για το νομό της Καβάλας είπε πως ο στόχος του είναι το 4-0, δηλαδή να βγάλει η Νέα Δημοκρατία και τέταρτο βουλευτή.

Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε το νησί της Θάσου και ευχαρίστησε για τη στήριξη που έδωσε στη Νέα Δημοκρατία στις κάλπες της 21ης Μαΐου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.