ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Αϊτή: 19.000 άνθρωποι κινδυνεύουν με λιμό

Η Αϊτή έχει έρθει αντιμέτωπη με ανθρωπιστική καταστροφή

Αϊτή: 19.000 άνθρωποι κινδυνεύουν με λιμό

Κινδυνεύουν με λιμό 19.000 άνθρωποι στην παραγκούπολη Σιτέ Σολέιγ στην Αϊτή, με το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα να προειδοποιεί ότι η κατάσταση στην παραγκούπολη της πρωτεύουσας Πορτ ο Πενς έχει φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο επισιτιστικής ανασφάλειας. 

«19.000 άνθρωποι στη Σιτέ Σολέιγ είναι αντιμέτωποι με καταστροφή διότι δεν έχουν αρκετή τροφή (…) Αυτό σημαίνει ότι πιθανόν δεν τρώνε περισσότερο από ένα γεύμα την ημέρα, ότι δεν καταναλώνουν πρωτεΐνες, φρέσκα λαχανικά ή οποιαδήποτε άλλη θρεπτική τροφή που οι άνθρωποι έχουν ανάγκη για να επιβιώσουν», δήλωσε ο διευθυντής του WFP για την Αϊτή Ζαν-Μαρτέν Μπάουερ μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Είναι «η πρώτη φορά στην Αϊτή» που υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι βρίσκονται στο επίπεδο πέντε, το υψηλότερο, της κατάταξης για την επισιτιστική ανασφάλεια, πρόσθεσε.

Επιδημία χολέρας

Η Αϊτή, μια χώρα όπου επικρατεί χρόνια πολιτική αστάθεια και την οποία λυμαίνονται εγκληματικές συμμορίες, πλέον πλήττεται και από επιδημία χολέρας. Εξάλλου η χώρα είναι αντιμέτωπη με υψηλό πληθωρισμό. Από τον Σεπτέμβριο, όταν η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αριέλ Ανρί ανακοίνωσε αύξηση της τιμής της βενζίνης, στην Αϊτή πραγματοποιούνται διαδηλώσεις που έχουν αμαυρωθεί από επεισόδια και λεηλασίες

Στις 9 Οκτωβρίου ο γενικός γραμματέας του Αντόνιο Γκουτέρες ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα να στείλει στρατεύματα για να στηρίξουν την Αϊτή, η οποία απηύθυνε έκκληση για βοήθεια προκειμένου να αντιμετωπίσει τις εγκληματικές συμμορίες. Χιλιάδες Αϊτινοί διαδήλωσαν την επομένη στο Πορτ-ο-Πρενς για να διαμαρτυρηθούν κατά της έκκλησης αυτής της κυβέρνησης.

«Η Αϊτή είναι αντιμέτωπη με ανθρωπιστική καταστροφή (…) και η έκθεση που δημοσιεύθηκε σήμερα καταδεικνύει ότι αυξάνεται η σοβαρότητα και το εύρος της επισιτιστικής ανασφάλειας στη χώρα», υπογράμμισε ο Μπάουερ.

Σύμφωνα με την έκθεση, 4,7 εκατ. άνθρωποι στην Αϊτή είναι αντιμέτωποι με οξεία επισιτιστική ανασφάλεια, εκ των οποίων «1,8 εκατ. με επείγουσα επισιτιστική ανασφάλεια», διευκρίνισε ο αξιωματούχος του WFP.

Οι αριθμοί αυτοί έχουν επιδεινωθεί τους τελευταίους έξι μήνες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Παρατηρήσαμε αύξηση κατά 200.000 στον αριθμό των ανθρώπων που βρίσκονται σε κατάσταση οξείας επισιτιστικής ανασφάλειας και αύξηση κατά μισό εκατομμύριο των ανθρώπων που βρίσκονται σε κατάσταση επείγουσας επισιτιστικής ανασφάλειας», δηλαδή ένα στάδιο πριν την κήρυξη λιμού, τόνισε.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.