ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο βασιλιάς Κάρολος δεν θα μειώσει τα μέλη της αυλής

Ο 73χρονος βασιλιάς θα συνεχίζει να πληρώνει κανονικά φόρους όπως έκανε και η μητέρα του

Ο βασιλιάς Κάρολος δεν θα μειώσει τα μέλη της αυλής

Δεν θα μειώσει τον αριθμό των μελών της αυλής του Παλατιού ο βασιλιάς Κάρολος για να κρατήσει γύρω του πολύ συγκεκριμένα μέλη της βασιλικής οικογένειας που θα τον εκπροσωπούν, όπως είκαζαν κριτικοί και αναλυτές του Παλατιού, κάνοντας λόγο για εξορθολογισμό της λίστας των εργαζόμενων.

Σε μια από τις πιο «συντηρητικές» αποφάσεις που έχει λάβει μέχρι στιγμής στη μοναρχία του, ο βασιλιάς Κάρολος θα διατηρήσει τα 11 μέλη της βασιλικής οικογένειας που θα δουλεύουν επίσημα στην αυλή του και θα τον εκπροσωπούν σε επίσημες εκδηλώσεις, ιδιαίτερα σε αυτές που δεν θα μπορεί να παραβρεθεί ο ίδιος.

Επίσης, σύμφωνα με πηγές, ο 73χρονος βασιλιάς θα συνεχίζει να πληρώνει κανονικά φόρους όπως έκανε και η μητέρα του, η οποία έδωσε τέλος το 1993 στη φορολογική απαλλαγή του μονάρχη της Βρετανίας, που είχε θεσπίσει ο πατέρας της, βασιλιάς Γεώργιος ο 6ος.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Οκτώβρη, πηγές του Παλατιού είχαν δηλώσει πως στόχος του βασιλιά Καρόλου είναι να δώσει τον τόνο μιας βελτιωμένης και σύγχρονης μοναρχίας στην τελετή στέψης του αλλά παράλληλα να διατηρήσει λίγη από τη λαμπρότητα και τη μεγαλοπρέπεια της βασίλισσας Ελισάβετ.

Παράλληλα, η απόφασή του να διατηρήσει τον αριθμό των μελών της βασιλικής οικογένειας που θα δουλεύουν επίσημα για το Παλάτι είναι για να μπορεί να ακολουθήσει και το φορτωμένο πρόγραμμα εκδηλώσεων που θα πρέπει να παρευρεθεί.

Άλλωστε, οι στενοί σύμβουλοι του Παλατιού πιστεύουν ότι με λιγότερες… γενιές εργαζομένων βασιλικών, η οικογένεια θα πρέπει να περικόψει περίπου 3.500 από τις ετήσιες δεσμεύσεις της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Βέβαια, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές που μίλησαν στη DailyMail, σε κάθε περίπτωση ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ θα πρέπει να αυξήσουν το φόρτο εργασίας τους. Όμως, η Κέιτ έχει δηλώσει ότι προτιμά να αφοσιωθεί περισσότερο στην οικογένειά της, παρά στο ήδη φορτωμένο βασιλικό πρόγραμμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.