ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΟΗΕ: Οι περισσότερες χώρες παγκοσμίως δεν διαθέτουν συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης για φυσικές καταστροφές

Οι αναπτυσσόμενες χώρες είναι ακόμη λιγότερο προετοιμασμένες

ΟΗΕ: Οι περισσότερες χώρες παγκοσμίως δεν διαθέτουν συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης για φυσικές καταστροφές

Οι αναπτυσσόμενες χώρες είναι ακόμη λιγότερο προετοιμασμένες, παρά το γεγονός ότι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με την έκθεση που δημοσίευσαν δύο υπηρεσίες του ΟΗΕ, το Γραφείο για τη Μείωση του Κινδύνου από τις Καταστροφές (UNDDR) και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας (OMM).

Λιγότερες από τις μισές αναπτυσσόμενες χώρες και μόνο το ένα τρίτο των αναπτυσσόμενων νησιωτικών χωρών διαθέτουν σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για διάφορους κινδύνους.

«Οι άνθρωποι που ευθύνονται λιγότερο πληρώνουν το μεγαλύτερο τίμημα»

«Ο κόσμος δεν επενδύει στην προστασία της ζωής και των μέσων διαβίωσης των ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή (της κλιματικής αλλαγής). Οι άνθρωποι που ευθύνονται λιγότερο για την κλιματική κρίση είναι αυτοί που πληρώνουν μεγάλο τίμημα», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Πολλά συστήματα προειδοποίησης αφορούν μόνο ένα είδος φυσικής καταστροφής, όπως οι πλημμύρες ή οι κυκλώνες, αλλά ο ΟΗΕ υπογράμμισε ότι η ανάγκη να γίνουν επενδύσεις σε συστήματα που μπορούν να προβλέψουν πολλούς κινδύνους είναι μεγαλύτερη από ποτέ.

Αυτά τα συστήματα επιτρέπουν να ενημερώνεται εγκαίρως ο πληθυσμός για τον κίνδυνο υποχώρησης του εδάφους έπειτα από έναν σεισμό ή για κατολισθήσεις, ή ακόμη προειδοποιούν για έναν επιδημιολογικό κίνδυνο έπειτα από ισχυρές βροχοπτώσεις.

«Στόχος στα επόμενα πέντε χρόνια όλοι οι άνθρωποι να είναι προστατευμένοι»
Ο ΟΗΕ είχε ανακοινώσει ότι επιθυμεί τα επόμενα 5 χρόνια κάθε άνθρωπος στη Γη να είναι προστατευμένος από τα ακραία μετεωρολογικά φαινόμενα και την κλιματική αλλαγή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο OMM αναμένεται να παρουσιάσει στην επόμενη COP27 τον Νοέμβριο στην Αίγυπτο ένα σχέδιο δράσης προκειμένου να πετύχει τον στόχο αυτό.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.