ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Βίντεο: Νεογέννητο ορφανό καγκουρό διασώθηκε και γίνεται μητέρα

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πως είναι τα νεογέννητα καγκουρό; H Ίντι ήταν ένα ορφανό καγκουρό που διασώθηκε και τώρα είναι μαμά. Όταν γεννήθηκε το μωρό της, ο φροντιστής της κατέγραψε μοναδικές εικόνες από το νεογέννητο όταν ήταν ακόμη μέσα στο μάρσιπο.

Το καγκουρό όταν γεννιέται είναι λίγο μεγαλύτερο από ένα έμβρυο, ένα μικροσκοπικό πλάσμα σε σχήμα φασολιού, με μηκος μόλις 25 χιλιοστά και σώμα σχεδόν διαφανές.

Αμέσως μετά τη γέννησή του, το μωρό καγκουρό πιάνεται από τη γούνα της μητέρας του χρησιμοποιώντας τα μπροστινά του πόδια, αναρριχείται μέχρι τον μάρσιπο της μητέρας του.

Εκεί προσκολλάται σε μια από τις θηλές, η οποία έπειτα διογκώνεται μέσα στο στόμα του. Από αυτόν τον «αγωγό ζωής» παίρνει όλη την τροφή που χρειάζεται.

Σε έξι περίπου μήνες, το νεαρό καγκουρό βγαίνει έξω, κάνοντας το πρώτο του διστακτικό βήμα, αλλά συνήθως επιστρέφει στο μάρσιπο για να βρει τροφή και ασφάλεια.

Η Ίντι, η μητέρα του νεογέννητου από τους πρώτους μήνες της ζωής της έμεινε ορφανή.

Διασώθηκε από τον Κρις Μπαρνς, ο οποίος έχει αφιερώσει τη ζωή του στα ορφανά καγκουρό και την προστασία τους φτιάχνοντας ένα καταφύγιο για αυτά στο Άλις Σπρινγκς στο κέντρο της Αυστραλίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με τη φροντίδα του, η Ίντι μεγάλωσε και δυνάμωσε και σήμερα είναι μαμά τριών μικρών καγκουρό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.