ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Μεγάλο προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ στις ηλικίες 17-30 ετών – Τι δείχνει δημοσκόπηση – Πώς μπορεί να διαμορφωθεί το εκλογικό τοπίο

Θα αλλάξουν οι νέοι τον εκλογικό χάρτη της χώρας;

Μεγάλο προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ στις ηλικίες 17-30 ετών – Τι δείχνει δημοσκόπηση – Πώς μπορεί να διαμορφωθεί το εκλογικό τοπίο

Mια πρόσφατη δημοσκόπηση της εταιρείας Palmos Analysis (παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ATTICA TV), και η οποία εστιάζει στις εκλογικές προτιμήσεις και τα “πιστεύω” των ανδρών και γυναικών ηλικίας 17 έως 34 ετών, έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον για το τι θα ψηφίσουν όχι μόνο οι 400.000 νέοι ψηφοφόροι στις εκλογές της 21ης Μαΐου, αλλά και περίπου 700.000 μεταξύ 17 και 30 ετών

Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα της Palmos Analysis, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει προβάδισμα έξι μονάδων έναντι της ΝΔ, συγκεντρώνοντας ποσοστό 25% έναντι 19% της ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ συγκεντρώνει το 9% των ερωτηθέντων, το ΜέΡΑ25  φθάνει το 6% και η εθνικιστική δεξιά άλλο ένα 6% το οποίο αναζητεί τώρα κομματική στέγη.

Στο 5% βρίσκεται το ΚΚΕ, 3% είναι το ποσοστό της Ελληνικής Λύσης, ενώ το 17% των νέων ανθρώπων που ρωτήθηκαν δηλώνουν αναποφάσιστοι.

Δημοσκόπηση Palmos Analysis: Προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ στους νέους 17-34 ετών, στο 6% το κόμμα του Κασιδιάρη

Στο ερώτημα ποιον πολιτικό αρχηγό νιώθουν ότι βρίσκεται πιο κοντά τους, το 23% των νέων δίνει προβάδισμα στον Αλέξη Τσίπρα και ακολουθούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 20%, ο Γιάνης Βαρουφάκης με 7% και ο Νίκος Ανδρουλάκης με τον Δημήτρη Κουτσούμπα με 6%.

Ενδιαφέροντα είναι τα ποιοτικά στοιχεία της δημοσκόπησης, καθώς η νέα γενιά ιεραρχεί ως σημαντικότερα προβλήματα την ακρίβεια, τους χαμηλούς μισθούς, την ανεργία και την κατάσταση που επικρατεί στην υγεία και την παιδεία, με τα ζητήματα της διαφθοράς και των υποκλοπών να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της κατάταξης. 

Palmos analysis 1
Palmos analysis 2

Η ανασφάλεια που επικρατεί στις τάξεις των νέων ανθρώπων αποτυπώνεται στις απαντήσεις που δίνουν στο ερώτημα εάν θα επέλεγαν να ζήσουν μόνιμα στο εξωτερικό, όπου το 64% απαντά θετικά, ενώ το 71% συμφωνεί να επιτραπεί ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο ερώτημα για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων στη χώρα, θετικό εμφανίζεται το 48% και αρνητικό το 44%, ενώ το 47% τάσσεται υπέρ της νομιμοποίησης της χρήσης ινδικής κάνναβης. Το 62% τέλος απορρίπτει την κατάργηση του μαθήματος των θρησκευτικών στα σχολεία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.