ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Politico: «Τα στοιχεία τoυ σκανδάλου των υποκλοπών εξαφανίζονται»

Αναλυτικό ρεπορτάζ για την κατάθεση του Χρήστου Ράμμου

Politico: «Τα στοιχεία τoυ σκανδάλου των υποκλοπών εξαφανίζονται»

Στο κακούργημα των υποκλοπών στην Ελλάδα αναφέρεται εκτενώς για ακόμη μία φορά το Politico και περιγράφει τις τελευταίες εξελίξεις μεταφέροντας το ρεπορτάζ του από τα όσα έχουν ειπωθεί στην Εξεταστική Επιτροπή από τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο, υπογραμμίζοντας ότι «τα στοιχεία της υπόθεσης εξαφανίζονται».

Ο Χρήστος Ράμμος κατέθεσε ότι η ΕΥΠ κατέστρεψε τους φακέλους που περιείχαν τα στοιχεία παρακολούθησης του ευρωβουλευτή και αρχηγού του κόμματος του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη.

Όπως αναφέρει, στις 29 Ιουλίου, ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε μήνυση στο Ανώτατο Δικαστήριο σχετικά με απόπειρα υποκλοπής του κινητού του τηλεφώνου με το spyware «Predator».

Λίγες μέρες αργότερα, κυκλοφόρησαν πληροφορίες για υποκλοπή του τηλεφώνου του από την ΕΥΠ, αναγκάζοντας τον Γρηγόρη Δημητριάδη, τότε γενικό γραμματέα της κυβέρνησης, και τον αρχηγό της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέων, να παραιτηθούν.

Η κυβέρνηση τότε είπε ότι η παρακολούθηση του Ανδρουλάκη ήταν λάθος αλλά νόμιμη, ενώ η απόπειρα χρήσης του Predator την ίδια περίοδο ήταν σύμπτωση.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της έρευνας, ο Ράμμος είπε ότι ο Κοντολέων διέταξε να καταστραφεί ο φάκελος την ίδια μέρα που ο Ανδρουλάκης παραπονέθηκε ότι παρακολουθείτο.

Αυτό επιβεβαιώνει πολλά δημοσιεύματα των ΜΜΕ τις τελευταίες εβδομάδες που έδειχναν ότι είχαν αδειάσει τα αρχεία του Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, που επίσης έτυχε να βρίσκεται υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ και με το Predator.

Ο Ράμμος είπε ότι η στάση του Θεμιστοκλή Δεμίρη, του νέου επικεφαλής της ΕΥΠ, κατά τους ελέγχους από την ανεξάρτητη αρχή του ήταν στάση «αποφυγής» και ότι υπήρξε «άρνηση συνεργασίας», προσθέτοντας ότι η μυστική υπηρεσία δεν μπορεί να επικαλεστεί το απόρρητο σε αυτήν την υπόθεση, αναφέρει το δημοσίευμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, υιοθετώντας την ίδια παλιά γραμμή της κυβέρνησης, ο Δεμίρης είπε στην κοινοβουλευτική έρευνα ότι δεν θα παρουσιάσει τα αποδεικτικά στοιχεία ή τα έγγραφα που ζητήθηκαν. Σύμφωνα με αξιωματούχους που ήταν παρόντες στην έρευνα, ο Δεμίρης αναγνώρισε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είναι επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, θα μπορούσε να άρει την αρχή της εμπιστευτικότητας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.