ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Από τον H.Kασιδιάρη εξαρτάται η «μάχη» της Αθήνας: Το ΚΚΕ έδωσε «γραμμή» για αποχή ή άκυρο που ευνοεί τον Κ.Μπακογιάννη (upd)

Ο Κ.Μητσοτάκης θα μπορούσε να υποστεί μία μεγάλη ήττα στον μεγαλύτερο δήμο της χώρας

Από τον H.Kασιδιάρη εξαρτάται η «μάχη» της Αθήνας: Το ΚΚΕ έδωσε «γραμμή» για αποχή ή άκυρο που ευνοεί τον Κ.Μπακογιάννη (upd)

(Ανανέωση από αρχική δημοσίευση: 12:00): Ο Ηλίας Κασιδιάρης με τους «Έλληνες» και μαζί με το ΚΚΕ είναι οι απόλυτοι ρυθμιστές στον δήμο Αθηναίων και θα καθορίσουν κατά πόσο ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Χάρης Δούκας θα έχει την δυνατότητα να κερδίσει τον Κώστα Μπακογιάννη στον β’ γύρο της επόμενης Κυριακής.

Και αν αυτό συμβεί θα είναι μία πολύ μεγάλη ήττα για την κυβέρνηση και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ειδικότερα, αφού αυτός που θα ηττηθεί θα είναι ο ίδιος του ο ανιψιός, ο Κώστας Μπακογιάννης.

Η ήττα του, στην ουσία θα αποτελεί μία πρώτη αποδοκιμασία στο πρόσωπο του ίδιου του πρωθυπουργού και μάλιστα από τους δημότες του μεγαλύτερου δήμου της χώρας.

Για να γίνει κατανοητό πόσο κοντά βρίσκεται στο να ηττηθεί ο Κ.Μπακογιάννης, ας δούμε τα τελικά ποσοστά όλων των υποψηφίων.

Στον Δήμο Αθηναίων με ενσωματωμένο το 100% ο Κώστας Μπακογιάννης (ΝΔ) συγκεντρώνει ποσοστό 41,35% και βγήκε πρώτος αλλά όχι νικητής αφού δεν κατάφερε να «πιάσει» το «βολικό» 43% που είχε φροντίσει να επιβάλει ως όριο νίκης η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ακριβώς για να αποφύγει τέτοιου είδους «απρόοπτα».

Στη δεύτερη θέση «κλείδωσε» ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Χάρης Δούκας, καταγράφοντας ποσοστό έως αυτή την ώρα 14,22%, ενώ τρίτος έρχεται ο υποψήφιος με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, ο οποίος βρίσκεται στο 13,3% και κοντά του βρίσκεται ο υποψήφιος με το ΚΚΕ Νίκος Σοφιανός που συγκεντρώνει 12,82%.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης απέσπασε το ποσοστό του 8,33% και ακολουθούν οι Κωνσταντίνος Παπαδάκης με 6,09% και η Ελένη Παπαδοπούλου με 3,80%.

Δεδομένου ότι όλοι οι υπόλοιποι έχουν δηλώσει στήριξη στον Χάρη Δούκα, παρά το γεγονός ότι ξεκινάει από πολύ «χαμηλά», το ποσοστό του Ηλία Κασιδιάρη και αυτό του ΚΚΕ θα μπορούσαν να του δώσουν τη νίκη.

Το ΚΚΕ όμως ανακοίνωσε μέσω του Ν.Σοφιανού, ότι δίνει «γραμμή» για άκυρο ή αποχή στον β’ γύρο, υποστηρίζοντας έτσι επί της ουσίας την υποψηφιότητα Κ.Μπακογιάννη.

«Η στάση των Αθηναίων απέναντι σε αυτό τον δεύτερο γύρο, είναι το άκυρο και η αποχή, να μη γίνουν συνένοχοι σε έργα που έχουμε δει το προηγούμενο διάστημα και θα δούμε και στο επόμενο» είπε συγκεκριμένα.
Μένει να φανεί αν ο Ηλίας Κασιδιάρης δώσει απευθείας εντολή να ψηφιστεί ο Χάρης Δούκας και αν αυτό θα είναι αρκετό.

Όπως και να έχει ο Ηλίας Κασιδιάρης και το ΚΚΕ είναι οι ρυθμιστές της ήττας η της επανεκλογής του Κώστα Μπακογιάννη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.