ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ο μηχανοδηγός του επιβατηγού τηλεφωνούσε επί 17 λεπτά για να αποτρέψει το φονικό στα Τέμπη – Όμως η βάρδια είχε αλλάξει

Ο δικοχαμένος μηχανοδηγός κατάλαβε πως κάτι δεν πήγαινε καλά και προσπάθησε να επικοινωνήσει

Ο μηχανοδηγός του επιβατηγού τηλεφωνούσε επί 17 λεπτά για να αποτρέψει το φονικό στα Τέμπη – Όμως η βάρδια είχε αλλάξει

Μια εβδομάδα μετά το έγκλημα που συντελέστηκε στα Τέμπη όπου 57 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες ακόμη τραυματίστηκαν, εξακολουθούν να έρχονται στη δημοσιότητα στοιχεία λίγο πριν τη σύγκρουση. 

Όπως έχει γίνει γνωστό, το δυστύχημα συνέβη 17 λεπτά αφότου η επιβατική αμαξοστοιχία αναχώρησε από τη Λάρισα.

Σύμφωνα με το Mega σε αυτό το χρονικό διάστημα o Γιώργος Κουτσούμπας, ο αδικοχαμένος μηχανοδηγός του Intercity, κατάλαβε πως κάτι δεν πήγαινε καλά και προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον σταθμάρχη και τους μηχανοδηγούς του εμπορικού τρένου που κατέβαινε από τη Θεσσαλονίκη, με προορισμό την Αθήνα.

Κατά τις ίδιες πηγές, μέσα σε αυτά τα 17 λεπτά, ο Γιώργος Κουτσούμπας, που κηδεύτηκε χθες στην Αμαλιάδα, καλούσε επίμονα τον σταθμάρχη της Λάρισας χωρίς να παίρνει απάντηση.

Στη συνέχεια, τηλεφωνούσε στους συναδέλφους του, τους μηχανοδηγούς που βρίσκονταν συνήθως στο τιμόνι της εμπορικής αμαξοστοιχίας προς Αθήνα, για να επιβεβαιώσει την πιο φρικτή υποψία του. Αν το τρένο με τα εμπορεύματα ερχόταν, όπως φοβόταν, κατά πάνω του.

“Στην αρχή, όταν κατάλαβε ο Γιώργος (ο μηχανοδηγός της επιβατικής) ότι μάλλον δεν πήγαινε σωστά, προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον σταθμάρχη.

Τον κάλεσε, του φώναζε, αλλά εκείνος δεν απαντούσε. Ύστερα άρχισε να ψάχνει να βρει στο τηλέφωνο τους μηχανοδηγούς της εμπορικής για να μάθει ποιος κατεβαίνει από Θεσσαλονίκη και από ποια γραμμή” δήλωσε στo Mega συνάδελφος του μηχανοδηγού.

Ο μηχανοδηγός του Intercity, χωρίς να έχει την επιβεβαίωση από τον σταθμάρχη της Λάρισας, βασίστηκε στην εμπειρία του.

Θεωρώντας σχεδόν βέβαιο λοιπόν, ότι υπάρχει εμπορική αμαξοστοιχία η οποία έρχεται από Θεσσαλονίκη στην ίδια γραμμή, άρχισε να καλεί τους μηχανοδηγούς του εμπορικού που εκτιμούσε ότι έκαναν το δρομολόγιο εκείνο το βράδυ.

Όμως η βάρδια είχε αλλάξει.

“Ο μηχανοδηγός του Intercity έπαιρνε τηλέφωνα και αναζητούσε τους μηχανοδηγούς της εμπορικής. Αλλά τα παιδιά είχαν αλλάξει τη βάρδιά τους και ήταν άλλοι στη θέση τους. Άλλοι ήταν κανονικά να κάνουν αυτό το δρομολόγιο και άλλοι πήγαν τελικά.

Ο Γιώργος (ο μηχανοδηγός του Intercity) προσπάθησε να διαπιστώσει εάν ερχόταν τρένο κατά πάνω του” επισήμανε ο συνάδελφος του μηχανοδηγού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.