O οργισμένος ολιγάρχης, η επίσκεψη στο Μαξίμου, η συζήτηση σε βαρύ κλίμα και ο Λαυρέντι Μπέρια

Καταστάσεις που θυμίζουν «Σοβιετική Ένωση»

O οργισμένος ολιγάρχης, η επίσκεψη στο Μαξίμου, η συζήτηση σε βαρύ κλίμα και ο Λαυρέντι Μπέρια

Το Σάββατο το πρωί, η «βαριά» φιγούρα του επιχειρηματία, φίλου και -μέχρι τώρα- «ανθρώπου-του-πρωθυπουργού» Κ.Μητσοτάκη, διάβαινε το κατώφλι του Μαξίμου.

Είχε κληθεί για «κατ’ιδίαν» ενημέρωση.

Πάντα μαυροντυμένος, δεν είχε όρεξη για αστεία: Δεν ήταν μόνο το ότι τον κοιτούσαν ακόμα και οι άνθρωποί του με ένα ερωτηματικό στα μάτια τους, όταν έμαθαν -και μετά έμαθαν όλοι οι Έλληνες- ότι τον παρακολουθούσαν οι «δικοί του», ήταν η απορία «Γιατί και εμένα;». 

Απλά δεν ξέρει ότι οι παρακολουθήσεις «ξεκινούν» από τους «φίλους» για τις «περίεργες» κυβερνήσεις -δεν θα πούμε για τα «καθεστώτα» για να μην παρεξηγηθούμε.

Νόμιζε ότι επειδή ήταν πανίσχυρος, ήταν και «εκτός ραντάρ».

Αν διάβαζε την ιστορία του επικεφαλής της σοβιετικής NKVD, Λαυρέντι Μπέρια (φωτό) θα γνώριζε ότι το μεγαλύτερο δίκτυο παρακολουθήσεων της ιστορίας, αυτό των μπολσεβίκων και της σοβιετικής κυβέρνησης, ξεκινούσε από την… κυβέρνηση και τους τότε οπαδούς και στελέχη της: Οι Μολότοφ και Μαλένκοφ πιστοποιούν ότι το Πολιτική Γραφείο της Κεντρικής Επιτροπής και όλα τα μέλη της σοβιετικής κυβέρνησης ήταν υπό στενή παρακολούθηση του Μπέρια,

Το πιστοποιεί και ο Σέργκο Μπέρια, γιος του Λαυρέντι.

Το κακό με τους οι Έλληνες ολιγάρχες επειδή είναι πανίσχυροι, νομίζουν ότι ελέγχουν τους κυβερνήτες -κατά βάση γιατί οι κυβερνήτες είναι διεφθαρμένοι- αλλά δεν είναι έτσι. Η διεφθαρμένη εξουσία, ακριβώς από τους «φίλους» ξεκινά τις παρακολουθήσεις γιατί «είναι ανασφαλής εκ γενετής».

Και μετά αρχίζουν οι γκρίνιες των «φίλων», όπως συμβαίνει στους απατημένους.

Ποιο ήταν το αποτέλεσμα της συνάντησης και των «εξηγήσεων; Θα τα διαπιστώσουμε σύντομα πόσο πειστικός ήταν ο Κ.Μητσοτάκης. Απλά να πούμε ότι η συζήτηση έγινε σε «βαρύ κλίμα».

Για την ώρα, ο «απατημένος» ρίχνει πέτρες στα παράθυρα του Μαξίμου…

Το αστείο είναι ότι τώρα ανακαλύπτουν την «φθορά»!

Το ότι η ΝΔ έπεσε κάτω από το 30% τον Μάρτιο του 2021, όπως μόνο το pronews.gr είχε μεταδώσει (και θα το διαπιστώσετε στις εκλογές) δεν το κατάλαβαν ποτέ. Τώρα που κατάλαβαν ότι το επιτελικό κράτος είναι ενίοτε «ζαβολιάρικο» ανακάλυψαν και την «φθορά».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.