Συζήτηση μεταξύ ευρωβουλευτών και βουλευτών

Συζήτηση μεταξύ ευρωβουλευτών και βουλευτών πραγματοποιείται σήμερα (17/1) για τα αποτελέσματα της Διάσκεψης όσον αφορά το Μέλλον της Ευρώπης και θα ακολουθήσει συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για τις επικείμενες προτάσεις για μεταρρυθμίσεις.

Κατά τη συνεδρίαση της Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής (ICM) η οποία φιλοξενείται από την Επιτροπή Συνταγματικών Υποθέσεων από σήμερα το πρωί (17/1) ευρωβουλευτές και εκπρόσωποι όλων των εθνικών κοινοβουλίων από την Ευρωπαίκή Ένωση κάνουν απολογισμό των αποτελεσμάτων της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης.

Οι εναρκτήριες ομιλίες στο ICM πραγματοποιούνται από τον ευρωβουλευτή, Γκι Φερχόφσταντ και την επίτροπο, Ντουμπράβκα Σούιτσα, Συμπρόεδροι του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Διάσκεψης, ακολουθούμενοι από εκπροσώπους του γαλλικού και του τσεχικού κοινοβουλίου. Η διαδικασία αυτή εξασφαλίζει συζήτηση μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των εθνικών κοινοβουλίων σχετικά με την πιθανή συνέχεια και την εφαρμογή των προτάσεων της Διάσκεψης, συμπεριλαμβανομένων πιθανών αλλαγών στις Συνθήκες της ΕΕ.

Η Διάσκεψη ήταν μια κοινή επιχείρηση του Κοινοβουλίου, του Συμβουλίου και της Κομισιόν, ενεργώντας ως ισότιμοι εταίροι μαζί με τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Οι προτάσεις καλύπτουν τις ακόλουθες θεματικές ενότητες:

Υγεία
Ευρωπαϊκή δημοκρατία
Μετανάστευση
Αξίες και δικαιώματα, κράτος δικαίου, ασφάλεια
Εκπαίδευση, πολιτισμός, νεολαία
Ισχυρότερη οικονομία, κοινωνική δικαιοσύνη και θέσεις εργασίας
Κλιματική αλλαγή και περιβάλλον
Η ΕΕ στον κόσμο
Ψηφιακός μετασχηματισμός

Η Ολομέλεια της Διάσκεψης έδωσε το…πράσινο φως για 49 προτάσεις της στις 30 Απριλίου 2022. Περιλαμβάνουν περισσότερα από 300 μέτρα στους 9 παραπάνω τομείς και βασίστηκαν σε 178 συστάσεις από τις ευρωπαϊκές ομάδες πολιτών, στοιχεία από τις εθνικές ομάδες και εκδηλώσεις, ιδέες από την Ευρωπαϊκή Εκδήλωση Νέων και 43.734 συνεισφορές σε 16.274 ιδέες που καταγράφηκαν στην πολύγλωσση ψηφιακή πλατφόρμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!