Ο υπουργός Ανάπτυξης παρουσίασε στη Βουλή τα αποτελέσματα των πρώτων επιτόπιων ελέγχων για τις τιμές πώλησης. Ανέλυσε το νομοσχέδιο για την προστασία των καταναλωτών, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε τα αποτελέσματα ελέγχων σε όλη την αλυσίδα καυσίμων.

«Το τι θα βγάλει ο έλεγχος, εγώ δεν το ξέρω. Τον έλεγχο τον κάνει η υπηρεσία. Ο έλεγχος δεν γίνεται το πρωί και βγαίνει το πόρισμα το μεσημέρι. Είναι τεράστιος ο όγκος στοιχείων. Όταν θα βγει το αποτέλεσμα του ελέγχου, μην έχετε καμία αμφιβολία ότι αυτό θα ανακοινωθεί. Αν πρέπει να μπει πρόστιμο, θα μπει πρόστιμο», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και υπογράμμισε:

«Ο λόγος που κάναμε δημοσιοποίηση της χθεσινής (σ.σ. 17.05.2022) μας πρωτοβουλίας, είναι για να στείλουμε σαφές μήνυμα σε όλη την αγορά. Εμείς έχουμε θεσπίσει αγορανομική διάταξη για τα καύσιμα, που λέει ότι το περιθώριο του κέρδους στον κύκλο των καυσίμων, με το οποίο κάποιος πουλάει σήμερα, δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από το περιθώριο του κέρδους που είχε την 1η Σεπτεμβρίου του 2021. Ξεκινήσαμε τη νέα,πιο εντατική φάση του ελέγχου από τα διυλιστήρια, για να γίνει σαφές πως η αγορανομική διάταξη αφορά στο σύνολο των καυσίμων, από την πιο μεγάλη επιχείρηση που είναι τα διυλιστήρια, μέχρι την πιο μικρή που είναι ένα μεμονωμένο πρατήριο».

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε, μάλιστα, ότι χθες (σ.σ. 17.05.2022) ξεκίνησε έλεγχος στα 30 πρώτα πρατήρια της χώρας, με τις υψηλότερες τιμές, στα οποία η υπηρεσία παρέδωσε τα σχετικά έγγραφα και το πιθανότερο την Παρασκευή (20.05.2022), θα ανακοινωθούν και τα πρώτα πρόστιμα σε πρατήρια καυσίμων που είχαν παραβιάσει το περιθώριο κέρδους.

«Δυστυχώς, όσο ο πόλεμος συνεχίζεται και όσο τα μέτρα συνεχίζονται, οι τιμές στα καύσιμα θα ανεβαίνουν», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και τόνισε ότι αυτή η κατάσταση αφορά στο σύνολο της Ευρώπης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!