ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σάμος: Νέος ισχυρός σεισμός – 4,7 και 5,2 Ρίχτερ μέσα σε λίγα λεπτά

Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 10 χλμ

Σάμος: Νέος ισχυρός σεισμός – 4,7 και 5,2 Ρίχτερ μέσα σε λίγα λεπτά

Μετά τον σεισμό των 4,7 Ρίχτερ (αρχικά γινόταν λόγος για 4,5 Ρίχτερ) στην Σάμο, ένας νέος ακόμα πιο ισχυρός ταρακούνησε το νησί.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο νέος σεισμός είχε ισχύ 5,2 Ρίχτερ, και πάλι στα νότια της Σάμου. Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 10 χιλιόμετρα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός και σε Ικαρία, Φούρνους, Λέσβο, Χίο, Κω κ.α.

Είχε προηγηθεί με λίγα λεπτά διαφορά ένας σεισμός 4,7 Ρίχτερ, πάλι στα νότια της Σάμου.

Ο σεισμός έγινε αισθητός και σε άλλα νησιά, αλλά και στα παράλια της Τουρκίας.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, έως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές, ενώ συνεργεία του δήμου έχουν βγει για ελέγχους.

Οι κάτοικοι, όπως είπε, είναι μεν στο δρόμο, αλλά διατηρούν την ψυχραιμία τους και η δόνηση έγινε περισσότερο αισθητή στα νότια του νησιού.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας και καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας, εξήγησε είναι δύο διαφορετικοί σεισμοί, δεν είναι η τυπική ακολουθία που ακολουθείται συνήθως και ο δεύτερος δεν είναι μετασεισμός.

«Επικοινώνησα με τον δήμαρχο, δόθηκαν οδηγίες για τις απαραίτητες διαδικασίες» είπε ο κ. Λέκκας και δήλωσε ότι «δεν έχουμε εικόνα για το αν υπάρχουν επιπτώσεις για ζημιές ή τραυματισμούς».

«Είμαστε επιφυλακτικοί ακόμα» σημείωσε ο Ευθύμιος Λέκκας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.