ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η πρώτη συνάντηση του νέου προέδρου της Βραζιλίας Ιγκνάσιο Λούλα Ντα Σίλβα ήταν με τον Α.Τσίπρα! – Τι μπορεί να σημαίνει αυτό

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο μοναδικός πολιτικός που συνάντησε τον Βραζιλιάνο πρόεδρο πριν αναλάβει τα καθήκοντά του

Η πρώτη συνάντηση του νέου προέδρου της Βραζιλίας Ιγκνάσιο Λούλα Ντα Σίλβα ήταν με τον Α.Τσίπρα! – Τι μπορεί να σημαίνει αυτό

Ιδιαίτερα θερμή ήταν η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον εκλεγμένο πρόεδρο της Βραζιλίας Ιγκνάσιο Λούλα Ντα Σίλβα, λίγες ώρες πριν την ορκωμοσία του.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο μοναδικός πολιτικός που συνάντησε κατ’ ιδίαν τον Βραζιλιάνο Πρόεδρο πριν αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του και θα εκπροσωπήσει σε κομματικό επίπεδο την Ελλάδα στην επίσημη τελετή.

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θεώρησε σημαντικό το να στείλει εκπρόσωπο σε μία φίλη χώρα, την ώρα που στη Μπραζίλια έχει συγκεντρωθεί πλήθος ηγετών από όλον τον κόσμο, αλλά και κορυφαίοι πολιτικοί και πολιτειακοί παράγοντες των ισχυρότερων κρατών του πλανήτη.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Λούλα, του έκανε δώρο ένα κόκκινο καράβι, στο οποίο ήταν ζωγραφισμένο το πρόθημα «ευ» (σ.σ. έργο της κεραμίστριας Λιάνας Παπαλέξη).

Η επιλογή του χρώματος έγινε λόγω του κοινού που έχουν ο ΣΥΡΙΖΑ και το PT, το κόμμα του Βραζιλιάνου, με τον  Έλληνα πολιτικό να εξηγεί στον Λούλα και το νόημα του προθήματος «ευ».

Ο Βραζιλιάνος Πρόεδρος αφού ευχαρίστησε τον Αλέξη Τσίπρα, αποκάλυψε ότι είχε στενές επαφές με το κονιάκ «Μεταξά», το οποίο έπινε συχνά-πυκνά σε καλές και κακές στιγμές και πάντα βρισκόταν στην κάβα του!

Η Βραζιλία είναι μια από τις μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη, μέλος της G20 και των BRICS.

Οι Α.Τσίπρας και Ι.Λούλα Συναντήθηκαν για πρώτη φορά πριν δέκα χρόνια, το Δεκέμβριο του 2012, όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε τη Λατινική Αμερική στο πλαίσιο συναντήσεων που είχε με ηγέτες και πολιτικά στελέχη σε Βραζιλία κι Αργεντινή.

Σε εκείνη την πρώτη συνάντησή τους, ο τότε πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας στις κοινές δηλώσεις των δύο πολιτικών είχε απευθύνει κάλεσμα στον ελληνικό λαό: «Μην χάσετε ποτέ την ελπίδα σας, συνεχίστε τη μάχη σας με το κεφάλι ψηλά, διότι ο ελληνικός λαός είναι πιο δυνατός από την κρίση».

Τι μπορούν να σημαίνουν όλα αυτά σε περίπτωση επιστροφής στην εξουσία του ΣΥΡΙΖΑ και του Α.Τσίπρα: Ο Λούλα, αποτελεί κανάλι επαναπροσέγγισης με τον Β.Πούτιν, ένα κανάλι που θα χρειαστεί σίγουρα η όποια νέα ελληνική κυβέρνηση για να θεραπεύσει τις τραυματισμένες σχέσεις με την Ρωσία που υπονομεύουν την εθνική ασφάλεια.

Οι σχέσεις Λούλα-Πούτιν είναι εξαιρετικές και μην ξεχνάμε και τους BRICS (Bραζιλία, Ρωσία, Κίνα, Ινδία, Νότια Αφρική) οι οποίοι κάποτε, το 2015, είχαν αποτελέσει την εναλλακτικό οικονομικό club για την Ελλάδα σε περίπτωση εξόδου από την ευρωζώνη.

Από τότε η ευρωζώνη έχει καταρρεύσει και οι BRICS έχουν αύξηση ΑΕΠ 25% και εισέρχονται και νέα μέλη, όπως η Σαουδική Αραβία, ενώ στην ουρά περιμένει η Τουρκία και η Αργεντινή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αλλά και στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις υπάρχει ισχυρό αποτύπωμα της εξαιρετικής βραζιλιανής αμυντικής βιομηχανίας με την χρήση των αεροσκαφών EMP-145 ως πλατφορμών των εναέριων ραντάρ Erieye, ενώ μπορούν να προσφέρουν πολλές λύσεις στα ελληνικά αμυντικά προβλήματα (π.χ. παραγωγή τεθωρακιεμένων, αναβάθμιση LEO1A5 κλπ)..

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.