ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Β.Κικίλιας: «Έχει “παγώσει” ο διαγωνισμός για τα εκχιονιστικά στην Αττική» – Και έρχεται ο χειμώνας! (upd)

Πάλι θα είναι ανέτοιμος ο κρατικός μηχανισμός!

Β.Κικίλιας: «Έχει “παγώσει” ο διαγωνισμός για τα εκχιονιστικά στην Αττική» – Και έρχεται ο χειμώνας! (upd)

(Ανανέωση από αρχική δημοσίευση: 10:07): Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής, Βασίλης Κικίλιας, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το πρωί της Τετάρτης (20/12), είπε πως στην περίπτωση που υπάρξει ακραίος χιονιάς στην Αθήνα δεν θα υπάρχουν εκχιονιστικά καθώς ο διαγωνισμός είναι «παγωμένος»!

Με λίγα λόγια πάλι ο κρατικός μηχανισμός θα είναι εντελώς ανέτοιμος για να αντιμετωπίσει ένα έντονο καιρικό φαινόμενο.

«Δεν υπάρχει διαγωνισμός. Είναι κολλημένος. Θα φέρω στο Μητρώο την Παρασκευή τις εταιρείες που έχουν εκχιονιστικά κι αν χρειαστεί θα κάνουμε με επιτάξεις τη δουλειά μας».

Μάλιστα, αποκάλυψε πως η Περιφέρεια Αττικής έχει κάνει διαγωνισμό από τις 20 Ιουλίου, όμως αυτός δεν έχει τελεσφορήσει!

Σε ερώτηση που δέχθηκε για το αν ο διαγωνισμός έγινε με καθυστέρηση, απέφυγε να απαντήσεις, ρίχνοντας το «μπαλάκι» στον Γιώργο Πατούλη.

«Θα πρέπει να ρωτήσετε την Περιφέρεια», είπε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Κικίλιας, εννοώντας πως… κάπου εκεί βρίσκεται το πρόβλημα.

«Εμένα μου αρέσει η πρόληψη κι όπως βλέπετε, είμαι παντού στα ρέματα, στα ποτάμια, στους χειμάρρους», συμπλήρωσε ο Βασίλης Κικίλας και ερωτηθείς για το αν είμαστε σε ετοιμότητα για ακραίο χιονιά και κυρίως στην Αθήνα, απάντησε πως «ξέρουμε ότι έχουν εκχιονιστικά και ότι είναι οργανωμένοι στις εθνικές οδούς», εξηγώντας ότι, στους δρόμους των πόλεων υπεύθυνοι είναι οι δήμοι και οι περιφέρειες.

Ειδικά για την Αττική, είπε ότι, η Περιφέρεια Αττικής κήρυξε έναν διαγωνισμό για εκχιονιστικά στις 20 Ιουλίου, ο οποίος δεν έχει τελεσφορήσει και τόνισε ότι, αν δεν προχωρήσει «σκαλώνοντας» στη δικαστική διαδικασία, θα γίνουν επιτάξεις.

«Αν δούμε πως έχει πολύ χιονόπτωση στην Αττική, θα κλείσουμε σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες και θα εφαρμόσουμε τηλεργασία», είπε σχετικά ο Βασίλης Κικίλιας.

Για την προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού για τις φωτιές δήλωσε ότι, όλα τα εργαλεία είναι σε διαγωνισμό, μέσω του προγράμματος «Αιγίς», τονίζοντας ότι, «θα αρχίσουμε να παραλαμβάνουμε από την επόμενη σεζόν και για τα επόμενα δέκα χρόνια. Πιστεύω ότι, στο τέλος του 2024 θα έρχονται ραντάρ».

Προφανώς στην κυβέρνηση δεν έμαθαν τίποτε από τα όσα έγιναν τον Ιανουάριο του 2022, όταν η μισή Αττική θάφτηκε στο χιόνι και εκατομμύρια κατοίκων έμειναν από λίγες ώρες μέχρι… αρκετές ημέρες, χωρίς ρεύμα και τηλέφωνο (ουτε οι «πύργοι» της κινητής τηλεφωνίας λειτουργούσαν χωρίς ρεύμα).

Φυσικά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα οι πολίτες αντιμετώπισαν και το πολικό ψύχος. Γιατί χωρίς ρεύμα δεν λειτουργούν ούτε οι καυστήρες πετρελαίου, ούτε τα κλιματιστικά και φυσικά ούτε τα θερμαντικά σώματα.

 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.