Κορωνοϊός: Στα 54.649 τα νέα κρούσματα – 85 θάνατοι – 66 διασωληνωμένοι

Εκτοξεύονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού

Κορωνοϊός: Στα 54.649 τα νέα κρούσματα – 85 θάνατοι – 66 διασωληνωμένοι

Αυξημένα είναι τα κρούσματα που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ και αφορούν τις ημερομηνίες 26 Σεπτεμβρίου και 2 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα αυτό το διάστημα καταγράφηκαν 10.000 κρούσματα περισσότερα από την περασμένη επιδημιολογική επιτήρηση, γεγονός που αποδεικνύει την μεγάλη αύξηση στον αριθμό των μολύνσεων.

Συγκεκριμένα, την εβδομάδα αναφοράς καταγράφηκαν 54.649 κρούσματα COVID-19 (5.238 ανά εκατoμμύριο πληθυσμού: 22%εβδομαδιαία μεταβολή) εκ των οποίων οι επαναλοιμώξεις αφορούν το 25% των λοιμώξεων. Ο συνολικός αριθμός των λοιμώξεων από την έναρξη της πανδημίας ανέρχεται σε 4.975.067 εκ των οποίων 52.0% γυναίκες.

Το σύνολο των εισαγωγών, στα νοσοκομεία της επικράτειας, την εβδομάδα αναφοράς ήταν 1.073 ασθενείς (7μερος μ.ό.: 153, 31% εβδομαδιαία μεταβολή), ενώ το σύνολο των εξιτηρίων ανέρχεται σε 858 ασθενείς (7μερος μ.ο.: 123, 20% εβδομαδιαία μεταβολή).3 Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι μέχρι τέλος της εβδομάδας αναφοράς είναι 66 (62.1% άνδρες) με διάμεση ηλικία 72 έτη και το 95.5% να έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την εβδομάδα αναφοράς καταγράφηκαν 85 θάνατοι ασθενών COVID-19 (8 ανά εκατομμύριο πληθυσμού: -15% εβδομαδιαία μεταβολή) εκ των οποίων οι 24 (28%) απεβίωσαν μετά την παρέλευση τουλάχιστον 29 ημερών από την ημερομηνία εργαστηριακής επιβεβαίωσης της λοίμωξης COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 33.200 θάνατοι, με το 96.0% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.