ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Νοσοκομείο «Παίδων»: Μαζική συμμετοχή στην απεργία των γιατρών – Διεκδικούν άμεσες προσλήψεις αναισθησιολόγων

Οι γιατροί του νοσοκομείου διαμαρτύρονται για τις μεγάλες ελλείψεις αναισθησιολόγων στο νοσοκομείο

Νοσοκομείο «Παίδων»: Μαζική συμμετοχή στην απεργία των γιατρών – Διεκδικούν άμεσες προσλήψεις αναισθησιολόγων

Συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας πραγματοποίησαν οι υγειονομικοί του Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Μαζική ήταν η συμμετοχή των γιατρών του Παίδων στην απεργιακή κινητοποίηση που είχαν το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας.

Οι γιατροί του νοσοκομείου διαμαρτύρονται για τις μεγάλες ελλείψεις αναισθησιολόγων στο νοσοκομείο που έχει ως αποτέλεσμα σήμερα να βρίσκονται σε λίστα αναμονής για τα τακτικά χειρουργεία περίπου 3.000 παιδιά.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, που βρέθηκε στην κινητοποίηση, τα νοσοκομεία μετατράπηκαν σε μονοθεματικά λόγω του κορωνοϊού, ενώ τονίζει τα προβλήματα που υπάρχουν με τα χειρουργεία.

Οι γιατροί του νοσοκομείου, εκτός από τις άμεσες προσλήψεις αναισθησιολόγων, ώστε να επαναλειτουργήσουν τα τακτικά χειρουργεία, αφού πλέον πραγματοποιούνται μόνο τα έκτακτα, διεκδικού μεταξύ άλλων:

Να καλυφθούν εδώ και τώρα και οι 7 κενές οργανικές θέσεις αναισθησιολόγων με μόνιμες προσλήψεις, να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, ώστε να επαναλειτουργήσουν όλα τα τμήματα του νοσοκομείου, να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι/επικουρικοί, να επιστρέψουν στη δουλειά όλοι οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.

Όπως τόνισαν, οι κενές οργανικές θέσεις γιατρών στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», με βάση και τον παμπάλαιο Οργανισμό του νοσοκομείου, ανέρχονται σε 34. Ενώ σε 40 ανέρχονται οι επικουρικοί γιατροί του νοσοκομείου που εν δυνάμει αντιμετωπίζουν το φάσμα της απόλυσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επισήμαναν επίσης ότι η λογική των μετακινήσεων γιατρών από άλλα νοσοκομεία στην οποία προχωρά η κυβέρνηση οξύνει το ζήτημα, καθώς δημιουργούνται προβλήματα και σε άλλα νοσοκομεία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.