ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Οι ΗΠΑ άναψαν το «πράσινο φως» για χορήγηση νέων εμβολίων Pfizer και Moderna στα παιδιά

Δεν αφήνουν σε ησυχία τα παιδιά

Οι ΗΠΑ άναψαν το «πράσινο φως» για χορήγηση νέων εμβολίων Pfizer και Moderna στα παιδιά

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ ενέκρινε σήμερα (12/10) επικαιροποιημένα ενισχυτικά εμβόλια κατά του κορωνοϊού που στοχεύουν την παραλλαγή Όμικρον του ιού για μικρά παιδιά.

Συγκεκριμένα, το αναμνηστικό εμβόλιο της Pfizer έχει εγκριθεί για παιδιά ηλικίας 5 ετών και άνω και το αναμνηστικό της Moderna για παιδιά ηλικίας 6 ετών και άνω.

Όταν τα νέα ενισχυτικά εμβόλια εγκρίθηκαν αρχικά προς χρήση τον Σεπτέμβριο, το ενισχυτικό της Pfizer ήταν διαθέσιμο μόνο για άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω και το ενισχυτικό της Moderna για άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω.

Ο FDA αναφέρει ότι τα παιδιά μπορούν να λάβουν την αναμνηστική δόση τουλάχιστον δύο μήνες μετά την ολοκλήρωση της αρχικής σειράς ή τη λήψη ξεχωριστής αναμνηστικής δόσης.

«Δεδομένου ότι τα παιδιά έχουν επιστρέψει στα σχολεία αυτοπροσώπως και οι άνθρωποι επανέρχονται σε συμπεριφορές και δραστηριότητες που προϋπήρχαν της πανδημίας, υπάρχει πιθανότητα αυξημένου κινδύνου έκθεσης στον ιό που προκαλεί τη λοίμωξη», δήλωσε ο Dr. Πίτερ Μαρκς, διευθυντής του Κέντρου Αξιολόγησης και Έρευνας Βιολογικών Προϊόντων του FDA. «Ο εμβολιασμός παραμένει το πιο αποτελεσματικό μέτρο για την πρόληψη των σοβαρών συνεπειών της Covid-19, συμπεριλαμβανομένης της νοσηλείας και του θανάτου» πρόσθεσε.

«Ενώ σε μεγάλο βαθμό ισχύει ότι η Covid-19 τείνει να είναι λιγότερο σοβαρή στα παιδιά από ό,τι στους ενήλικες, περισσότερα παιδιά νόσησαν και νοσηλεύτηκαν στα νέα κύματα της πανδημίας. Τα παιδιά μπορεί επίσης να εμφανίσουν μακροχρόνιες επιπτώσεις, ακόμη και μετά από αρχικά ήπια νόσο» συμπλήρωσε ο Μαρκς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το επικαιροποιημένο αναμνηστικό προστατεύει ειδικά από τις υποπαραλλαγές omicron BA.4 και BA.5, οι οποίες ευθύνονται για την πλειονότητα των λοιμώξεων Covid-19 στις ΗΠΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.