ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σεξ: Το μυστικό για έναν καλό ύπνο είναι ο οργασμός

Τι έδειξαν οι έρευνες

Σεξ: Το μυστικό για έναν καλό ύπνο είναι ο οργασμός

Αν είστε από τους ανθρώπους που κάνουν σεξ πριν κοιμηθούν, ετοιμαστείτε να διαβάσετε καλά νέα. Αν δεν είστε από αυτούς, τότε θα πρέπει να το δοκιμάσετε.

Σύμφωνα με τα ευρήματα που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα στο Journal of Sleep Research, το σεξ που οδηγεί σε οργασμό μειώνει κατά αρκετά λεπτά το χρόνο που χρειάζονται άνδρες και γυναίκες για να αποκοιμηθούν και βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου. Η σεξουαλική δραστηριότητα χωρίς οργασμό και ο αυνανισμός (με και χωρίς οργασμό) δεν συσχετίστηκαν με αλλαγές στον ύπνο, σύμφωνα με τη μελέτη.

«Οι παρούσες μελέτες επιβεβαιώνουν και τεκμηριώνουν σημαντικά τα ευρήματα που δείχνουν ότι η σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί να βελτιώσει τον ύπνο και τη συνολική ευεξία τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Τα ευρήματα χρησιμεύουν ως οδηγία για μελλοντική έρευνα», έγραψαν οι συγγραφείς της μελέτης.

Οι επιστήμονες Πανεπιστημίου στην Ολλανδία, έβαλαν 256 άνδρες και γυναίκες συμμετέχοντες, κυρίως φοιτητές, να τηρούν ένα ημερολόγιο που περιγράφει λεπτομερώς τον ύπνο και τη σεξουαλική τους δραστηριότητα, για 14 ημέρες. Η κατανάλωση αλκοόλ, η έμμηνος ρύση και κάποια «ασυνήθιστα γεγονότα» που συνέβησαν πριν από τον ύπνο, λήφθηκαν, επίσης, υπόψη.

Τι έδειξε η έρευνα

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που έκαναν σεξ με σύντροφο και είχαν οργασμό, χρειάστηκαν κατά μέσο όρο 16 λεπτά για να αποκοιμηθούν, σε σύγκριση με 17 λεπτά για όσους έκαναν σεξ και δεν είχαν οργασμό και 20 λεπτά για όσους δεν έκαναν σεξ.

Για όσους αυνανίζονταν, ο μέσος χρόνος για να αποκοιμηθούν ήταν 26 λεπτά. Ο χρόνος αυτός μειώθηκε στα 19 λεπτά, εάν το άτομο πέτυχε οργασμό. Ήταν 20 λεπτά για όσους δεν αυνανίζονταν.

Οι επιστήμονες σημείωσαν ότι ο οργασμός έχει ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση της ωκυτοκίνης, που έχει το παρατσούκλι «ορμόνη της αγάπης και της γαλήνης», και της προλακτίνης, μιας ορμόνης που προκαλεί την ανάπτυξη των μαστών, προάγει την παραγωγή γάλακτος και επηρεάζει τη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία.

«Η αυξημένη επίδραση του συντροφικού σεξ μπορεί εν μέρει να εξηγείται από τις αυξημένες νευροενδοκρινικές αλλαγές μετά τον οργασμό που προκαλείται από το σεξ, σε συνδυασμό με τις πολύτιμες επιδράσεις της εμπειρίας της οικειότητας με τον σύντροφο», έγραψαν οι συγγραφείς της μελέτης, σύμφωνα με το nypost.com.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με μια παλαιότερη μελέτη, το να έχετε έναν εξαιρετικό οργασμό θα μπορούσε, στην πραγματικότητα, να είναι κάτι που κληρονομείτε από τους γονείς σας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.