Ανακοίνωση Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης κατά ανεμβολίαστων με μασόνους και… σοκολατάκια

Ανακοίνωση Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης κατά ανεμβολίαστων με μασόνους και… σοκολατάκια

Επίθεση σε όσους διαμαρτύρονται στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και στη στάση της Εκκλησίας στα εμβόλια έκανε με ανακοίνωση της η Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου.

Αφορμή στάθηκε η διαμαρτυρία ανεμβολίαστων κατά της απόφασης της Ιεράς Μητροπόλεως να συνεργαστεί με την 5η Υγειονομική Περιφέρεια και κινητή μονάδα εμβολιασμών να παρευρίσκεται κάθε Κυριακή, βάσει προγράμματος, έξω από ιερούς ναούς για να εμβολιάζονται οι πολίτες.

«Επειδή το κυριότερο επιχείρημα που ακούστηκε εναντίον των εμβολίων είναι ότι όσοι υπηρετούμε τέτοιες πρωτοβουλίες είμαστε μασόνοι, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, καθώς και το σύνολο των συνεργατών της Ιεράς Μητροπόλεως δηλώνουν πως ούτε έχουν σχέση με τέτοιους χώρους, ούτε γνωρίζουν τέτοιους ανθρώπους» αναφέρει η Μητρόπολη, η οποία στο τέλος της ανακοίνωσης αναφέρει ότι για τους «πικραμένους» ανεμβολίαστους μοιράστηκαν… σοκολατάκια, σε μία φράση που δείχνει περισσότερο «χαιρεκακία» παρά ποιμενική αγάπη.

Η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου:

«Πραγματοποιήθηκε σήμερα έξω από τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου πανθεσσαλική/πανελλαδική συγκέντρωση 48 (!!!) αντιεμβολιαστών, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στην πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεως να συνεργαστεί με την 5η Υγειονομική Περιφέρεια και κινητή μονάδα εμβολιασμών να παρευρίσκεται κάθε Κυριακή, βάσει προγράμματος, έξω από Ιερούς Ναούς, ώστε να καταπολεμηθεί ο φόβος και να διευκολυνθούν συνάνθρωποί μας στη θωράκισή τους ενάντια στην πανδημία.

»Η Ιερά Μητρόπολη σέβεται την όποια άποψη, ακόμη και αυτήν που στερείται επιχειρημάτων, ή καταφεύγει ακόμη και στο παράλογο για να εκφράσει εμπάθεια και άρνηση. Επειδή το κυριότερο επιχείρημα που ακούστηκε εναντίον των εμβολίων είναι ότι όσοι υπηρετούμε τέτοιες πρωτοβουλίες είμαστε μασόνοι, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, καθώς και το σύνολο των συνεργατών της Ιεράς Μητροπόλεως δηλώνουν πως ούτε έχουν σχέση με τέτοιους χώρους, ούτε γνωρίζουν τέτοιους ανθρώπους. Πιστεύουμε πως μετά τη δήλωσή μας αυτήν καταρρίπτεται το επιχείρημα και οι αγαπητοί μας διαμαρτυρόμενοι θα προσέλθουν να εμβολιαστούν.

Εντύπωση έκανε η δήλωση κάποιων πως είναι Χριστιανοί, την στιγμή που δεν τους έχουμε δει σε Ναούς, ενώ επίσης εντυπωσιακό ήταν το ότι στην εκδήλωση μίλησε τ. αντιπεριφερειάρχης, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί για λόγους καθόλου χριστιανικούς, που γνωρίζει η Λάρισα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μετά την επίδοση του κειμένου διαμαρτυρίας εναντίον της πρωτοβουλίας της, η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου μοίρασε σοκολατάκια στους συγκεντρωμένους, για να μην φύγουν πικραμένοι».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.