ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτό το 9,9% του Βελόπουλου ΄διαβάζεται και ανάποδα: 6,6%. Και αν...

Θεσσαλονίκη: Πολίτες αρνούνται να εισέλθουν στον Ι.Ν του Αγίου Δημητρίου με μάσκες – «Η θρησκεία μας δεν το θέλει αυτό»

Θεσσαλονίκη: Πολίτες αρνούνται να εισέλθουν στον Ι.Ν του Αγίου Δημητρίου με μάσκες – «Η θρησκεία μας δεν το θέλει αυτό»

Οι ιερείς του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την παρουσία αστυνομικών οι οποίοι έκαναν συστάσεις στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα και να εισέρχονται στο ναό με τις μάσκες τους.

Από την πλευρά τους, οι πολίτες που βρέθηκαν στην εκκλησία για να παρακολουθήσουν τη λειτουργία και την δοξολογία, αρνούνται να φορέσουν μάσκα, γιατί η κίνηση αυτή «προσβάλει» τη θρησκεία.

Την ίδια στιγμή, τον γύρο του διαδικτύου κάνει ο διάλογος της δημοσιογράφου από τηλεοπτικό σταθμό με μια πιστή η οποία αρνήθηκε να φορέσει μάσκα υποστηρίζοντας ότι «η θρησκεία μας δεν το θέλει αυτό. Δεν το πιστεύουμε. Δεν θέλω στην εκκλησία να μπω με τη μάσκα» απάντησε μεταξύ άλλων η πιστή.

Ο διάλογος είχε ως εξής:

Δημοσιογράφος: Βλέπω έγινε σύσταση να φορέσετε τη μάσκα.

Πιστή: Ναι θέλω, αλλά δεν θέλω να τη φορέσω.

Δημοσιογράφος: Γιατί δεν θέλετε;

Πιστή: Δεν θέλω γιατί η θρησκεία μας δεν το θέλει αυτό. Δεν το πιστεύουμε.

Δημοσιογράφος: Όλοι όμως τη φοράνε…

Πιστή: Ε, δεν πειράζει

Δημοσιογράφος: Τι θα κάνετε;

Πιστή: Θα τη φορέσω. Έχω μάσκα.

Δημοσιογράφος: Το ξέρατε ότι έπρεπε να τη φοράτε;

Πιστή: Ναι, αλλά δεν ήθελα. Ο λόγος είναι η θρησκεία μας, δεν θέλω στην εκκλησία να μπω με τη μάσκα. Αυτό είναι. Έτσι πιστεύω.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.