ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερώτημα προς Κ.Βελόπουλο: Ο Ιησούς έγραψε τις επιστολές με το δεξί ή το αριστερό χέρι;

Σάλος στο Βατικανό: Καρδινάλιος κατηγορείται για σκάνδαλα σεξουαλικής βίας (βίντεο)

Σάλος στο Βατικανό: Καρδινάλιος κατηγορείται για σκάνδαλα σεξουαλικής βίας (βίντεο)

Άσκηση δίωξης για κατά συρροή σεξουαλική βία από τις αρχές της Αυστραλίας έναντι του επικεφαλής των οικονομικών του Βατικανού, καρδινάλιο, και τρίτο τη τάξει μάλιστα αξιωματούχο αυτού, Τζορτζ Πελ.

«Ο καρδινάλιος Πελ αντιμετωπίζει πολλαπλές κατηγορίες σε σχέση με ένα ιστορικό σεξουαλικών αδικημάτων» ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της πολιτείας Βικτόρια, Σέιν Πάτον, σε συνέντευξη τύπου στη Μελβούρνη. «Υπάρχουν πολλοί ενάγοντες σε σχέση με αυτές τις κατηγορίες», πρόσθεσε.

Ο Πελ διατάχθηκε να παρουσιαστεί σε δικαστήριο της Μελβούρνης στις 18 Ιουλίου, χωρίς ο εκπρόσωπος της αστυνομίας να αναφέρει λεπτομέρειες σχετικά με το κατηγορητήριο.

Ο 76χρονος Πελ ήταν ιερέας στην επαρχιακή πόλη Μπαλαράτ της Βικτόρια όταν διορίσθηκε αρχιεπίσκοπος Μελβούρνης και από το 2014 ζει στο Βατικανό.

Ο ίδιος στην πρώτη δήλωσή του 90 λεπτά μετά την ανακοίνωση της αστυνομίας δεσμεύθηκε ότι θα επιστρέψει στην Αυστραλία «το συντομότερο δυνατόν για να “καθαρίσει” το όνομά του».

«Αν και είναι ξημερώματα στη Ρώμη ο Καρδινάλιος Πελ ενημερώθηκε για την απόφαση και τις ενέργειες της αστυνομίας και αρνείται ξανά όλες τις κατηγορίες. Ο Καρδινάλιος Πελ θα επιστρέψει το συντομότερο δυνατόν στην Αυστραλία για να “καθαρίσει” το όνομά του ακολουθώντας τις οδηγίες και την έγκριση των γιατρών του» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε στις 4:30 τα ξημερώματα, ώρα Ιταλίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.