Εξανέστη ο Ανεστίδης...

Αναβιώσαν και φέτος τα Χαλκούνια στο Αγρίνιο – Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες και βίντεο

Αναβιώσαν και φέτος τα Χαλκούνια στο Αγρίνιο – Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες και βίντεο

Αναβιώσαν και φέτος τα Χαλκούνια στο Αγρίνιο. Το εντυπωσιακό έθιμο έχει τις ρίζες του στην εποχή της τουρκοκρατίας, όταν οι κάτοικοι άναβαν τα αυτοσχέδια πυροτεχνήματα ή χαλκούνια κατά την περιφορά του επιταφίου, για να απομακρύνουν τους αλλόθρησκους.

Οι Χαλκουνάδες κατασκευάζουν τα χαλκούνια με χοντρό κυλινδρικό χαρτόνι όπου συμπιέζεται το μείγμα με το μπαρούτι. Για να ανάψει το χαλκούνι χρειάζεται την καύτρα του τσιγάρου.

Εκατοντάδες πολίτες βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης, την πλατεία Δημοκρατίας για να παρακολουθήσουν το εντυπωσιακό έθιμο που μόνο στο Αγρίνιο μπορεί κανείς να απολαύσει. Το συγκεκριμένο έθιμο προσελκύει τουρίστες για την περίοδο του Πάσχα που επισκέπτονται την πόλη μόνο για αυτό το έθιμο.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το εντυπωσιακό έθιμο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.