
Ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, Πάπας Φραγκίσκος, συχνά εκπλήσσει το κοινό και τους πιστούς και τις δηλώσεις και τις πράξεις του.
Οι λυπημένοι άνθρωποι δεν είναι Χριστιανοί, υποστήριξε ο Πάπας Φραγκίσκος, ενώ μιλούσε στους συμμετέχοντες στη διεθνή διάσκεψη στη Ρώμη για το κήρυγμα του Ευαγγελίου.
Ο Ποντίφικας είπε ότι οι πρώτοι Χριστιανοί δεν διαμαρτύρονταν για τις κακουχίες που αντιμετώπισαν.
«Σκεφτόμαστε τους πρώτους Χριστιανούς, που είχαν όλους εναντίον τους, οι οποίοι διώχτηκαν και, παρόλα αυτά, δεν διαμαρτύρονταν για τον κόσμο. Διαβάζοντας την Καινή Διαθήκη, βλέπουμε ότι δεν ασχολούνταν με την υπεράσπισή τους εναντίον μιας αυτοκρατορίας που τους οδηγούσε στον θάνατο, αλλά με τη διδασκαλία του Ιησού, ακόμη και με το κόστος της ζωής τους», είπε ο Πάπας.
Επίσης τάχθηκε εναντίον της απαισιοδοξίας, προτρέποντας τους ανθρώπους να παραμείνουν χαρούμενοι και να απευθύνονται στον Θεό για προσευχή για να παραμείνουν αισιόδοξοι.
«Ας μην μολυνθούμε από την ηττοπάθεια που βλέπει τα πάντα να πηγαίνουν άσχημα. Ο Χριστιανός υποφέρει πολλές φορές αλλά δεν πέφτει σε βαθιά λύπη της ψυχής. Η λύπη δεν είναι μια χριστιανική αρετή. Ο θρήνος είναι» είπε ο Πάπας Φραγκίσκος.
Ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας συχνά εκπλήσσει το κοινό και τους πιστούς και τις δηλώσεις και τις πράξεις του.
Πρόσφατα πρότεινε να προστεθεί ένα άλλο αμάρτημα στην καθολική κατήχηση – η οικολογική αμαρτία – που αφορά τη ρύπανση στο περιβάλλον.
Τον περασμένο μήνα, δήλωσε ότι εταιρείες τεχνολογίας όπως η Google, το Facebook και η Apple είναι υπεύθυνες για τη διάδοση της παιδικής πορνογραφίας και κάλεσαν τις εταιρείες και τους αντιπροσώπους τους να αναλάβουν ηθική ευθύνη για την προστασία των παιδιών από την πρόσβαση σε περιεχόμενο για ενήλικες.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.