Σαουδική Αραβία: Από την ίδια είσοδο θα μπαίνουν πλέον γυναίκες και άντρες στα εστιατόρια

Σαουδική Αραβία: Από την ίδια είσοδο θα μπαίνουν πλέον γυναίκες και άντρες στα εστιατόρια

Ta εστιατόρια και τα καφέ στη Σαουδική Αραβία δεν θα είναι πλέον υποχρεωμένα να διαθέτουν διαφορετικές εισόδους για τις γυναίκες, όπως ίσχυε μέχρι πρότινος!

Το υπουργείο Δήμων και Επαρχιακών Υποθέσεων ανακοίνωσε χθες Κυριακή στο Twitter την αναστολή πολλών υποχρεώσεων των εστιατορίων, ανάμεσά τους και αυτή της ύπαρξης δύο εισόδων.

Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο αν η αλλαγή αυτή θα αφορά και το εσωτερικό των χώρων εστίασης, όπου συνήθως υπάρχει μία αίθουσα για τους άνδρες που είναι μόνοι και μία άλλη για τις οικογένειες και τις γυναίκες.

Με πρωτοβουλία του πρίγκιπα διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν έχουν υιοθετηθεί σειρά μεταρρυθμίσεων στη χώρα, στις οποίες περιλαμβάνεται η χαλάρωση κάποιων απαγορεύσεων για τις γυναίκες. Πλέον αυτές μπορούν να οδηγούν, αλλά και να αποκτούν διαβατήριο χωρίς να χρειάζονται τη συναίνεση ενός άνδρα κηδεμόνα.

Ωστόσο υπάρχουν πολλές καταγγελίες ότι πολλοί νόμοι που κάνουν διακρίσεις εις βάρος των γυναικών εξακολουθούν να παραμένουν σε ισχύ στη Σαουδική Αραβία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εξάλλου παράλληλα με την υιοθέτηση μεταρρυθμίσεων, το Ριάντ έχει αυξήσει την πίεση εναντίον των αντιφρονούντων και των υπέρμαχων των δικαιωμάτων των γυναικών, με δεκάδες εξ αυτών να έχουν συλληφθεί και να κρατούνται, ενώ υπάρχουν και καταγγελίες για βασανιστήρια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.