Έτσι θα «φτάσει» στην Ελλάδα το Άγιο Φως

Έτσι θα «φτάσει» στην Ελλάδα το Άγιο Φως

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Βλάσης, και ο έξαρχος του Παναγίου Τάφου, αρχιμανδρίτης κ. Δαμιανός, συζήτησαν το θέμα της διαδικασίας μεταφοράς και υποδοχής του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα στην Ελλάδα.

«Λόγω των συνθηκών από την εξάπλωση της πανδημίας, η διαδικασία θα διαφοροποιηθεί από την πρακτική που ακολουθείτο τα προηγούμενα έτη, με γνώμονα τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη συνάντηση το υπουργείο Εξωτερικών.

Η διαδικασία μεταφοράς του
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, το Άγιο Φως δεν πρόκειται να έλθει στην Ελλάδα με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, αλλά με στρατιωτικό αεροσκάφος.

Όπως αναφέρει το εκκλησιαστικό πρακτορείο ειδήσεων «Βήμα Ορθοδοξίας», σε αυτό δεν θα επιβαίνει εκπρόσωπος της κυβέρνησης, αλλά ο έξαρχος του Παναγίου Τάφου με έναν συνοδό, καθώς και ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος, επίσης με έναν συνοδό. Από το αεροπλάνο μάλιστα, δεν πρόκειται να αποβιβαστεί κανείς στο Ισραήλ, καθώς το Άγιο Φως θα μεταφερθεί με ειδικό απεσταλμένο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο υφυπουργός Εξωτερικών θα υποδεχθεί το Άγιο Φως στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», όπου η τελετή παραλαβής θα είναι λιτή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτό που μένει να διευκρινιστεί είναι πώς θα γίνει η μεταφορά του σε όλη την Ελλάδα και αν θα υπάρξουν ειδικές πτήσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.