«Δεν μας ενδιαφέρει ο κορωνοϊός», αυτό φαίνεται πως υποστηρίζουν χιλιάδες μουσουλμάνοι που συγκεντρώθηκαν για ομαδική προσευχή στο Αφγανιστάν, αγνοώντας όλους τους κανόνες προστασίας.

Ενας ριζοσπαστικός ηγέτης τους είπε ότι ενδεχόμενος θάνατος από τον ιό θα ήταν μια μορφή «μαρτυρίας».

Πλήθος οπαδών ενός σκληρού ιεροκήρυκα του κινήματος του Σαλαφισμού (σ.σ. ένα εξαιρετικά συντηριτικό μεταρρυθμιστικό κίνημα στο σουνιτικό Ισλάμ) συγκεντρώθηκε για μια υπαίθρια ομαδική προσευχή, στην Χεράτ, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη του Αφγανιστάν. Οι προσκυνητές κάθονταν ο ένας δίπλα στον άλλο, αγνοώντας επιδεικτικά τους κανόνες κοινωνικής αποσταστιοποίησης ενώ δεν φορούσαν μάσκες ή άλλα προστατευτικά στο πρόσωπο και τα χέρια.

«Δεν μας ενδιαφέρει ο κορωνοϊός. Πιστεύουμε ότι ο Θεός δημιούργησε τον κορωνοϊό. Νομίζω ότι είναι απλώς ένα δημιούργημα του Θεού, όπως είμαστε εμείς. Ηταν το θέλημα του Θεού να δημιουργήσει έναν τέτοιο ιό», δήλωσε ένας από τους παρευρισκόμενους στο πρακτορείο Ruptly.

Ο ιεροκήρυκας Μουτζίμπ Ραχμάν Ανσάρι είπε στους πιστούς ότι όσοι πεθάνουν από Covid-19 θα θεωρηθούν μάρτυρες.

Πολλοί μουσουλμάνοι κληρικοί έχουν παροτρύνει τους προσκυνητές να προσεύχονται στο σπίτι τους κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού – έναν ιερό μήνα για το Ισλάμ – και να τηρούν τις απαραίτητες κοινωνικές αποστάσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Εν τω μεταξύ, ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ιράν, ακύρωσαν τις προσευχές της Παρασκευής σε μεγάλες πόλεις για να αποφύγουν την εξάπλωση της νόσου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!