Παρασκευή 29 Μαΐου: Σε ποιους δεν πρέπει να ξεχάσετε να πείτε «χρόνια πολλά»

Παρασκευή 29 Μαΐου: Σε ποιους δεν πρέπει να ξεχάσετε να πείτε «χρόνια πολλά»

Την Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020, που είναι η 150ή ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό Ημερολόγιο, η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη των Παρθενομαρτύρων Θεoδοσίας της εν Καισαρεία και Θεοδοσίας της Κωνσταντινούπολης.

Επίσης, τιμάται η μνήμη του Αλεξάνδρου αρχιεπισκόπου Αλεξανδρείας, των Επισκόπων Μαξιμίνου και Μαξίμου, των Ιερομαρτύρων Ανδρός και της συζύγου του, του Ιερομάρτυρος Ευθυμίου, του Ιερομάρτυρος Ολβιανού, επισκόπου πόλεως Ανέου και των μαθητών αυτού, του Ιερομάρτυρος Σισινίου και των συν αυτώ Μαρτυρίου και Αλεξάνδρου, του Μάρτυρος Κυρίλλου, των Νεομαρτύρων Ανδρέου Αργέντου, του Χιοπολίτου και Ιωάννου του Νάννου, του Ιωάννου Ουστιξίας (Ρώσου θαυματουργού), των Οσίων Ιωάννου του σαλού και Υπατίου ηγουμένου της ιεράς Μονής Ρουφίνου, του Ιερεμίου του Δαμασκηνού, των Οσίων Βότου, Φήλικος και Ιωάννου των Ερημιτών, του Εθελμπέρτου βασιλέως και της Υπομονής Οσίας.

Ακόμα τιμάται η Μετακομιδή λειψάνων Λουκά Συμφερουπόλεως στη Μονή Παναγίας Δοβρά Βέροιας και η Σύναξη Υπεραγίας Θεοτόκου «Εγγύηση των Αμαρτωλών».

Την 29η Μαΐου εορτάζουν τα εξής ονόματα:

  • Θεοδοσία, Θεοδόσω
  • Ολιβιανός, Ολβιανός, Ολιβία, Ολίβια
  • Υπομονή
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, η 29η Μαΐου έχει θεσπιστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Κυανοκράνων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.