ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Το άγαλμα με τα θρυμματισμένα χέρια

Το άγαλμα με τα θρυμματισμένα χέρια

Μια ξεχωριστή διδακτική ιστορία, την οποία αξίζει όλοι να διαβάσουμε και ν’ αναλογιστούμε τη στάση ζωή μας και την προσφορά μας στους συνανθρώπους μας.

Στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου μια εκκλησία στο Στρασβούργο της Γαλλίας καταστράφηκε ολοσχερώςαπό τους βομβαρδισμούς. Μετά τη λήξη της βομβιστικής επίθεσης οι κληρικοί και ενορίτες θρηνώντας πάνω στα χαλάσματα, αισθάνθηκαν πραγματική αγαλλίαση και παρηγοριά όταν αντίκρισαν το άγαλμα του Χριστού, που δέσποζε στην αυλή, έργο σπουδαίου καλλιτέχνη, να παραμένει όρθιο αλλά με ακρωτηριασμένα τα απλωμένα χέρια του,που τα ένιωθαν να τους αγκαλιάζουν και να τους προστατεύουν καθημερινά.

Όταν ένας γλύπτης της πόλης προθυμοποιήθηκε να εργαστεί ώστε να αντικαταστήσει τα θρυμματισμένα χέρια , σαν να μη συνέβη τίποτα, οι ιερείς και το συμβούλιο του ναού, κατόπιν ωρίμου σκέψεως αρνήθηκαν και τον ευχαρίστησαν για την ευγενική προσφορά του. Στη βάση του αγάλματος έβαλαν την επιγραφή που έλεγε:

«Ο Χριστός δεν έχει παρά τα δικά μας χέρια»

Θεώρησαν ότι το άγαλμα χωρίς χέρια θα ήταν ένα τρανό μήνυμα ότι το έργο του Χριστού συνεχίζεται μέσω των χεριών των δικών του ανθρώπων.

Ας αναρωτηθούμε μήπως τα δικά μας χέρια αντί να διακονούν το έργο Του το βομβαρδίζουν…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.