ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ρωσία για Αγία Σοφιά: «Είναι παγκόσμιο αριστούργημα αλλά και εσωτερική υπόθεση της Τουρκίας»

Ρωσία για Αγία Σοφιά: «Είναι παγκόσμιο αριστούργημα αλλά και εσωτερική υπόθεση της Τουρκίας»

Εν αναμονή της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου της Τουρκίας για το μέλλον της Αγίας Σοφιάς κι αν θα μετατραπεί από μουσείο σε τέμενος βρίσκεται και η Ρωσία.

Το τουρκικό Συμβούλιο της Επικρατείας αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του μέσα στις προσεχείς δύο εβδομάδες, με τον εκπρόσωπο του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, να εκφράζει την ελπίδα ότι η Τουρκία θα λάβει υπ’ όψιν της τη σημασία της Αγίας Σοφιά για την παγκόσμια κληρονομιά.

«Φυσικά είναι ένα αγαπημένο παγκόσμιο αριστούργημα για τους τουρίστες που επισκέπτονται την Τουρκία από όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανομένων και των τουριστών που φθάνουν από την Ρωσία, για τους οποίους εκτός από τουριστική αξία η Αγία Σοφιά έχει και βαθιά ιερή πνευματική αξία. Φυσικά, προσβλέπουμε ότι όλα αυτά θα τα λάβουν υπόψη οι Τούρκοι συνάδελφοι και εταίροι μας», ανέφερε αρχικά ο Ρώσος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από εκεί και πέρα, κληθείς να σχολιάσει την απόφαση της χώρας για τη μετατροπή της Αγίας Σοφιάς σε τζαμί, πρόσθεσε: «Αυτό είναι εσωτερική υπόθεση της Τουρκικής Δημοκρατίας», προσθέτοντας πάντως πως σχετικές δηλώσεις για το θέμα έκαναν τόσο ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος όσο και ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Βερσίνιν. Αμφότεροι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη μετατροπή του μουσείου σε τέμενος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.