ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος για Αγία Σοφιά: «Θα αποβεί εις βλάβην της Τουρκίας»

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος για Αγία Σοφιά: «Θα αποβεί εις βλάβην της Τουρκίας»

Η απόφαση του τουρκικού Συμβουλίου της Επικρατείας για τη μετατροπή της Αγίας Σοφιάς από μουσείο σε τέμενος θα ζημιώσει τη χώρα σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο.

«Θα αποβεί εις βλάβην της Τουρκίας, θα ζημιωθεί ανεπανόρθωτα από πάσης απόψεως. Ο Ερντογάν το κάνει και για εσωτερική κατανάλωση, τον συμφέρει να το κάνει, και για άλλους σκοπούς, αλλά το τέλος θα έχει σημασία που θα υποστεί η Τουρκία και θα τη βλέπουν πλέον, όλοι, υπό γωνία», ανέφερε σχετικά ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ο μακαριώτατος πρόσθεσε πως ήταν προσωπική επιλογή του να μην επικοινωνήσει με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, καθώς: «Δεν επιθυμούσα να έχω τέτοια επικοινωνία γιατί παρακολουθούν τα τηλέφωνά μας και οικουμενικός πατριάρχης κατοικεί στην Τουρκία και ξέρουμε πολύ καλά ότι ακόμα και το ροχαλητό του ενοχλεί τους Τούρκους. Για αυτό και πρέπει να κρατήσουμε κάπως σε απόσταση τον πατριάρχη και να μην τον βάλουμε σε δύσκολες περιστάσεις».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συνεχίζοντας, πρόσθεσε πως θα πρέπει να υπάρξει αντίδραση: «Πρέπει η διαμαρτυρία μας να ακουστεί σε όλα τα μήκη και πλάτη της οικουμένης για να δουν τη συμπεριφορά της Τουρκίας, που έχουν ένα μνημείο που το σεβάστηκαν οι αιώνες και δεν το σέβονται οι ίδιοι. Οφείλουμε να το πράξουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας και θα το πράξουμε».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.