Την ώρα που οι φωνές για μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων στη Μέση Ανατολή εντείνονται ο κατεξοχήν συνομιλητής της δημόσιας διοίκησης της Γαλλίας για το Ισλάμ Μοχάμεντ Μουσαουί δήλωσε σήμερα ότι οι μουσουλμάνοι «δεν διώκονται» στην Γαλλία.

«Η Γαλλία είναι μια μεγάλη χώρα, οι μουσουλμάνοι πολίτες δεν διώκονται, χτίζουν ελεύθερα τα τεμένη τους και ασκούν ελεύθερα τα θρησκευτικά καθήκοντά τους», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μουσαουί, πρόεδρος του Συμβουλίου Μουσουλμανικής Θρησκείας της Γαλλίας (CFCM).

«Γνωρίζουμε ότι οι υποκινητές αυτών των εκστρατειών λένε ότι υπερασπίζονται το Ισλάμ και στους μουσουλμάνους της Γαλλίας απευθύνουμε έκκληση να επιδείξουν σοφία (…), όλες οι εκστρατείες δυσφήμησης της Γαλλίας είναι αντιπαραγωγικές και προκαλούν τον διχασμό», συμπλήρωσε ο Μουσαουί, που ζήτησε από τους «πιστούς» να «προασπιστούν το συμφέρον της χώρας».

Η ομιλία του Γάλλου προέδρου κατά τη διάρκεια μιας τελετής μνήμης στον καθηγητή που δολοφονήθηκε σε μια ισλαμιστική επίθεση τη 16η Οκτωβρίου, επειδή έδειξε στην τάξη τα σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ, πυροδότησε την οργή στον μουσουλμανικό κόσμο.

Ο Εμανουέλ Μακρόν υποσχέθηκε, μεταξύ άλλων, ότι η Γαλλία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τη δημοσίευση αυτών των σκίτσων στο όνομα της ελευθερίας της έκφρασης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναφορικά με τα σκίτσα, ο πρόεδρος του CFCM εξήγησε ότι ο νόμος «δεν υποχρεώνει κανέναν να του αρέσουν, δίνει ακόμα και το δικαίωμα να τα απεχθάνεται». Είπε επιπλέον, ότι στηρίζει τη θέση του προέδρου Μακρόν ο οποίος, σύμφωνα με τον ίδιο «απευθύνει έκκληση να μην αποποιηθεί κανείς τα σκίτσα, όλα τα σκίτσα, υπό την πίεση των τρομοκρατών».