ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Πρόστιμο 3.900 ευρώ & ποινική δίωξη γιατί τελέστηκε Θεία Λειτουργία σε χριστιανικό ναό!

Πρόστιμο 3.900 ευρώ & ποινική δίωξη γιατί τελέστηκε Θεία Λειτουργία σε χριστιανικό ναό!

Συνολικό πρόστιμο 3.900 ευρώ επιβλήθηκε σε έναν ιερέα και οκτώ πιστούς χριστιανούς που συμμετείχαν στην Θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης.

Αστυνομικοί έκαναν μπλόκο αρχικά και εν συνεχεία εισέβαλλαν μέσα στο ναό «μετά από καταγγελία», όπως υποστήριξαν, (πρόκειται για τον… περίφημο “καταγγέλων” ο οποίος κυκλοφορεί με ΄ένα τηλέφωνο ανά χείρας πάντα και ότι βλέπει το… καρφώνει) όπου βρήκαν έναν ιερέα που ιερουργούσε και οκτώ πιστούς που παρακολουθούσαν την Θεία Λειτουργία,

Το έγκλημά τους: Η κεντρική είσοδος του Ναού ήταν κλειστή, ωστόσο, η λειτουργία τελούνταν σε παρεκκλήσι του Ναού, το οποίο είχε ανοιχτές πόρτες.

Εντός αυτού κάποιοι πιστοί μεταλάμβαναν ενώ άλλοι προσεύχονταν. Οι αστυνομικοί είπαν ότι διαπίστωσαν ότι δεν τηρούνταν οι αποστάσεις δύο μέτρων (έβγαλαν δηλαδή τη… μεζούρα και άρχισαν να μετράνε;) μεταξύ των παρευρισκομένων ούτε η αναλογία ενός πιστού ανά 15 τ.μ.!

Τέτοιο έγκλημα!

Οκτώ πιστοί δέχτηκαν πρόστιμο 300 ευρώ για παραβίαση του περιορισμού κυκλοφορίας δηλαδή 2.400 ευρώ συνολικά, ενώ πρόστιμο 1.500 ευρώ επιβλήθηκε στον ιερέα για τη μη τήρηση των ειδικών κανόνων λειτουργίας των χώρων λατρείας.

Συνολική χρηματική ποινή για την τέλεση της ιερής λειτουργίας 3.900 ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης ο αρμόδιος εισαγγελέας διέταξε να σχηματισθεί δικογραφία σε βάρος του υπεύθυνου θρησκευτικού λειτουργού για να επιβληθεί και ποινή φυλάκισης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.