Η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Γέροντος Χαλκηδόνος Εμμανουήλ

Η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Γέροντος Χαλκηδόνος Εμμανουήλ

Με λαμπρότητα και κατά την καθιερωμένη εκκλησιαστική τάξη και παράδοση τελέστηκε χθες το μεσημέρι Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος Χαλκηδόνος, η ενθρόνιση του προσφάτως εκλεγέντος Σεβ. Μητροπολίτου Γέροντος Χαλκηδόνος Εμμανουήλ.

Στην τελετή ενθρονίσεως παρέστησαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, πλήθος Ιεραρχών του Οικουμενικού Θρόνου, ο Μητροπολίτης Γουϊνέας Γεώργιος, ως εκπρόσωπος του Πρεσβυγενούς Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και του Προκαθημένου Αυτού Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεοδώρου, ο Αρχιεπίσκοπος Ανθηδώνος Νεκτάριος, Επίτροπος του Παναγίου Τάφου στην Πόλη, ο Αρχιεπίσκοπος Τσερνιχίβ και Νιζχίν Ευστράτιος, ως εκπρόσωπος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας και του Προκαθημένου Αυτής Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφανίου,εκπρόσωποι άλλων Δογμάτων, ο Μουφτής του KadıköyΣοφολ. Mahmut Çakır,ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος,. Κωνσταντίνος Βλάσης, ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβερνήσεως, η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος Ζέττα Μακρή, οι Πρέσβεις των ΗΠΑ και της Ουκρανίας στην Τουρκία David Satterfield και Andrii Sybiha, οι εν τη Πόλει Γενικοί Πρόξενοι της Ελλάδος. Γεωργία Σουλτανοπούλου, της Ουκρανίας OleksandrGaman, της Γαλλίας Olivier Gauvin, της Βορείου Μακεδονίας Aktan Ago, άλλοι διπλωμάτες, ο Έπαρχος Χαλκηδόνος (Kadıköy). Δρ. Mustafa Özarslan, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης,κληρικοί, Αγιορείτες Μοναχοί, Άρχοντες της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, εκπρόσωποι του Δημάρχου του Μητροπολιτικού Δήμου της Πόλεως και του Δημάρχου Χαλκηδόνος (Kadıköy),και πλήθος πιστών από την Πόλη,και το εξωτερικό. Την τελετή ενθρονίσεως κάλυψε δημοσιογραφικά πλήθος εκπροσώπων τοπικών και διεθνών εντύπων και ηλεκτρονικών Μέσων Ενημερώσεως.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην ομιλία του o Οικουμενικός Πατριάρχης υπενθύμισε ότι όταν πριν από τριάντα και πλέον χρόνια ενθρονίστηκε ο ίδιος Ποιμενάρχης της Γεροντικής Μητροπόλεως Χαλκηδόνος, διαδεχόμενος τον παλιό Μητροπολίτη και Γέροντά του κυρό Μελίτωνα (Χατζή), κορυφαία εκκλησιαστική φυσιογνωμία, στον επιβατήριο λόγο του είχε εκθέσει τον προβληματισμό, κατά πόσο μία ιερά και επίσημη στιγμή, όπως είναι η ημέρα της ενθρονίσεως ενός νέου ποιμενάρχου, ανήκει στον ενθρονιζόμενο ή στην Εκκλησία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.