
Ένα από τα πιο περίεργα ιστορικά περιστατικά προέρχεται από την Ελλάδα.
Ο Μιχαήλ Τολώτος (Mihailo Tolotos), γεννημένος το 1856, είναι ο μόνος γνωστός άνθρωπος που πέρασε ολόκληρη τη ζωή του χωρίς να δει ποτέ γυναίκα.
Μόλις γεννήθηκε έμεινε ορφανός και αμέσως υιοθετήθηκε από μοναχούς στο Άγιο Όρος (Άθως).
🇬🇷👩❌Cet homme a VÉCU 82 ans et est décédé sans avoir jamais vu une femme de sa vie.
Mihailo Tolotos, né en 1856 en Grèce, est le seul homme connu pour n’avoir JAMAIS VU DE FEMME. Orphelin dès sa naissance, il est immédiatement recueilli par des moines au mont Athos.
Cette… pic.twitter.com/jRv7uo05l2
— Cultination (@Cultination1) June 3, 2026
Από το 1060 μ.Χ. το Άγιο Όρος απαγορεύει αυστηρά την είσοδο σε γυναίκες.
Ο Τολώτος μεγάλωσε μέσα σε αυτό το μοναστικό περιβάλλον, δεν βγήκε ποτέ από το βουνό και έτσι πέθανε το 1938 σε ηλικία 82 ετών, χωρίς να έχει δει ποτέ γυναίκα στη ζωή του.
Το Άγιο Όρος παραμένει μέχρι σήμερα ένα από τα τελευταία μέρη στον κόσμο όπου ισχύει αυτή η αρχαία απαγόρευση.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.