O Μητροπολίτης Μυτιλήνης κατά ιερέων γιατί δεν έχουν τηρήσει τα κυβερνητικά μέτρα για τον κορωνοϊό

O Μητροπολίτης Μυτιλήνης κατά ιερέων γιατί δεν έχουν τηρήσει τα κυβερνητικά μέτρα για τον κορωνοϊό

O Μητροπολίτης Μυτιλήνης τελικά αποφάσισε να κινηθεί εναντίον ομάδας ιερέων της Μητρόπολης του οι οποίοι κατηγορούνται ότι όχι μόνο αρνούνται να εμβολιαστούν αλλά και προτρέπουν πιστούς και να μην εμβολιάζονται και να μην τηρούν μέτρα προστασίας από την πανδημία της νότου του κορωνοϊού. Έτσι στάλθηκαν δυο ειδών επιστολές.

Η πρώτη που το «Ν» αποκάλυψε σε όσους από τους 35 περίπου ιερείς προφασίζονται λόγους υγείας για να μην εμβολισθούν ζητώντας τους ιατρική βεβαίωση δημόσιου νοσοκομείου περί του προβλήματος τους. Και η δεύτερη, η πολυσυζητημένη αυστηρή επιστολή προς τέσσερις – πέντε η οποίοι πρωταγωνιστούν στο… αντεμβολιαστικό κίνημα στη Λέσβο.

Σε δυο από αυτούς έχει και στο παρελθόν επιβάλει για τη στάση τους ποινές.

Στον έναν χωριού της περιοχής του Ευεργέτουλα αφήρεσε το οφίκιο του πνευματικού, του απαγόρευσε δηλαδή να εξομολογεί. Ο λόγος ότι αρνήθηκε να κάνει Ανάσταση σύμφωνα με τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου στις 9 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου αλλά έκανε Ανάσταση στις 12 τα μεσάνυχτα.

Παρά όμως το επιτίμιο αυτός συνέχισε τη δράση του και μάλιστα ερευνάται το ότι μεγάλο μέρος της διασποράς των τελευταίων ημερών οφείλεται στον χωρίς απολύτως καμία πρόληψη εορτασμό του Αγίου Δημητρίου στις 25 και 26 Οκτωβρίου.

Στον άλλο ιερέα χωριού βόρεια της Μυτιλήνης, είχε επιβληθεί ποινή αργίας και στέρησης μισθού αφού καλούσε και με ανακοίνωση του έξω από το ναό τον κόσμο να μη φορά μάσκες.

Η ίδια αυστηρή επιστολή εστάλη και σε άλλους τρεις ιερείς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με κύκλους της Μητρόπολης Μυτιλήνης ο κ. Ιάκωβος «εξάντλησε κάθε προηγούμενη συζήτηση με τους συγκεκριμένους ιερείς και προχώρησε στη λήψη των συγκεκριμένων μέτρων αφού είδε πως η δράση τους καθίσταται πλέον εμφανώς επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.