ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

«Άξιον Εστί»: Έφτασε στην Αθήνα η εικόνα από το Άγιον Όρος (φωτο)

Η εικόνα θα εκτίθεται για δυο εβδομάδες σε λαϊκό προσκύνημα

«Άξιον Εστί»: Έφτασε στην Αθήνα η εικόνα από το Άγιον Όρος (φωτο)

Σήμερα το απόγευμα, λίγο πριν τις 17.00, η θαυματουργός εικόνα της Παναγίας του «Άξιον Εστί» έφτασε στην Αθήνα.

Η εικόνα θα εκτίθεται για δυο εβδομάδες σε λαϊκό προσκύνημα και ήδη πλήθος κόσμου είναι στη Μητρόπολη.

Η μεταφορά της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας του «Άξιον Εστί» από το Άγιον Όρος ξεκίνησε το πρωί.

Στις εννέα παρά είκοσι, τα μέλη της ιεράς κοινότητας της μοναστικής πολιτείας που συνοδεύουν την εικόνα, επιβιβάστηκαν μαζί με αυτήν, στο πλοιάριο που τη μετέφερε από το λιμανάκι της Δάφνης στην Ουρανούπολη. Από εκεί η εικόνα θα μεταφερθεί οδικώς ως το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

Η ειδική πτήση της Aegean μετέφερε την εικόνα στην Αθήνα και αναχώρησε νωρίς το μεσημέρι από τη Θεσσαλονίκη.

Η Παναγία του «Άξιον Εστί» θεωρείται το σημαντικότερο κειμήλιο του Αγίου Όρους, φυλάσσεται στον ιερό ναό του Πρωτάτου στις Καρυές και σπανίως βγαίνει από τον Άθω.

Εν προκειμένω, η μεταφορά της για προσκύνημα στην Αθήνα ήταν παλαιότερο αίτημα του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για να λαμπρύνει με την παρουσία της την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. agia_dynami_mitropoleos__5_ agia_dynami_mitropoleos__3_ agia_dynami_mitropoleos__4_ agia_dynami_mitropoleos__2_ agia_dynami_mitropoleos_arthro

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.