ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Λαμπρά ονομαστήρια του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου

Τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο, ο οποίος συμπλήρωσε φέτος 15 έτη ποιμαντορίας στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας, τίμησαν με την παρουσία τους δεκάδες αρχιερείς

Λαμπρά ονομαστήρια του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκαν χθες τα ονομαστήρια του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, κατά τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας.

Τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο, ο οποίος συμπλήρωσε φέτος 15 έτη ποιμαντορίας στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας, τίμησαν με την παρουσία τους δεκάδες αρχιερείς.

Κατά τον Όρθρο και την Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο εορτάζων Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, Θηβών κ. Γεωργίου, Ηλείας κ. Αθανασίου, Ιλίου κ. Αθηναγόρου, Κηφισίας κ. Κυρίλλου, Μαρωνείας κ. Παντελεήμονος, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου, Μεγάρων κ. Κωνσταντίνου, Σταγών κ. Θεοκλήτου, Θήρας κ. Αμφιλοχίου και του Θεοφιλ. Επισκόπου Ωρεών κ. Φιλοθέου. Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Γόρτυνος κ. Νικηφόρος και ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Χριστοφόρος Νταμάτης, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και τις αρετές του Μεγάλου Ιεράρχου της Εκκλησίας Ιωάννου του Χρυσοστόμου, αλλά και στην προσωπικότητα και το έργο του εορτάζοντος Μητροπολίτη, ευχόμενος τα έτη του να είναι πολλά και καρποφόρα.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας ευχαρίστησε αδελφικά τους συμμετέχοντες στα ονομαστήριά του Μητροπολίτες, τόσο κατά τον Εσπερινό όσο και κατά την Θεία Λειτουργία. Ευχαριστίες, επίσης εξέφρασε στον ιερό κλήρο, τους άρχοντες, το φιλόχριστο λαό, τους συνεργάτες του, καθώς και σε όσους στηρίζουν το έργο της τοπικής Εκκλησίας.

Στη συνέχεια απονεμήθηκαν από την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας επτά νέες υποτροφίες σε νεοεισαχθέντες φοιτητές Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, τους οποίους ο Μητροπολίτης συνεχάρη και ευχήθηκε καλή πρόοδο στις σπουδές τους.

Τέλος, ο πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Μεσσηνίας Πανοσιολ. Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς, προσέφερε στον εορτάζοντα Μητροπολίτη μία ποιμαντορική ράβδο, εκ μέρους του ιερού κλήρου ως ένδειξη σεβασμού και αγάπης.

Παρέστησαν οι Βουλευτές Μεσσηνίας Ι. Λαμπρόπουλος, Μ. Χρυσομάλλης και Π. Μαντάς, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, οι Αντιπεριφερειάρχες Β. Καπέλιος, Ευστ. Αναστασόπουλος και Α. Καλογεροπούλου, οι Δήμαρχοι Καλαμάτας Αθ. Βασιλόπουλος, Μεσσήνης Γ. Αθανασόπουλος, Πύλου – Νέστορος Π. Καρβέλας και Οιχαλίας Π. Γεωργακοπούλου, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και τοπικών φορέων.

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός

Με λαμπρότητα τελέστηκε το Σάββατο το απόγευμα,  πολυαρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου Καλαμάτας, για τα ονομαστήρια του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.

Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γόρτυνος κ. Νικηφόρος, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Σπάρτης κ. Ευσταθίου, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, Κορίνθου κ. Διονυσίου, Θηβών κ. Γεωργίου, Φωκίδος κ. Θεοκτίστου, Άρτης κ. Καλλινίκου, Ιλίου κ. Αθηναγόρου, Κηφισίας κ. Κυρίλλου, Μαρωνείας κ. Παντελεήμονος, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου, Μεγάρων κ. Κωνσταντίνου, Σταγών κ. Θεοκλήτου,Φθιώτιδος κ. Συμεών, Περιστερίου Κ. Γρηγορίου, Θήρας κ. Αμφιλοχίου, των Θεοφίλ. Επισκόπων Αμορίου κ. Νικηφόρου και Ωρεών κ. Φιλοθέου και του Επιχωρίου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.

Μετά το πέρας του εσπερινού, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας ευχαρίστησε από καρδιάς τους Αρχιερείς, τον ιερό κλήρο, τους εκπροσώπους των αρχών, καθώς και το εκκλησίασμα για την τιμητική παρουσία τους και ζήτησε τις προσευχές όλων καθώς συμπληρώθηκαν 15 έτη ποιμαντορίας του στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας.

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε εν τω μεταξύ το απόγευμα της Κυριακής το Επισκοπικό Μέγαρο της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, προκειμένου να ευχηθεί στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, για τα ονομαστήριά του.

Το παρών έδωσαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ και Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος, ιερείς, εκκλησιαστικά συμβούλια, ενοριακά φιλόπτωχα, αντιπροσωπίες από τις ενοριακές συντροφιές νέων, χορευτικοί σύλλογοι, καθώς και εκπρόσωποι άλλων τοπικών φορέων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.