ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Παναγία Υπαπαντή, πολιούχος της Καλαμάτας

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας τίμησε τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας με το παράσημο του Αποστόλου Μάρκου

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Παναγία Υπαπαντή, πολιούχος της Καλαμάτας

Με κάθε λαμπρότητα εόρτασε η Καλαμάτα, την πολιούχο της πόλεως Παναγία Υπαπαντή, ενώ οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την πάνδημη λιτάνευση της Ιεράς και Θαυματουρ­γού Εικόνος, στην οποία συμμε­τεί­χαν χιλιάδες προσκυνητών

Του όρθρου και της πανηγυρικής πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος, με τη συμμετοχή των Σεβ. Μητροπολι­τών Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Γέροντος Λεοντο­πό­­λεως κ. Γαβριήλ, Γουϊνέας κ. Γεωργίου, Καρ­θαγένης κ. Μελετίου, του Θεοφιλ. Επι­σκό­που Τολιάρας κ. Προδρό­μου, καθώς και των Σεβ. Μητρο­πο­λιτών Μο­νεμ­βασίας και Σπάρτης κ. Ευ­στα­θίου, Διδυ­μοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού, Χαλ­κίδος, Ιστιαίας και Βο­ρείων Σπορά­δων κ. Χρυσοστόμου, Ιλίου, Αχαρ­νών και Πετρουπόλεως κ. Αθηνα­γό­ρου, Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνου,  Στα­γών και Μετεώ­ρων κ. Θεοκλήτου.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, προσφωνώντας τον Πατριάρχη Αλεξαν­δρείας εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την άκρως τιμητική αποδοχή της πρόσκλησης να λαμπρύνει με την παρουσία του τον εορτασμό, καθώς επίσης τις ευχαριστίες και τη χαρά του ιερού κλήρου, των τοπικών αρχόν­των και του λαού.

«Μακα­ριώ­τατε, Σας υποδεχόμεθα ως τον Πατριάρχη των παραδόσεων και της αγάπης, αλλά και ως σεμνό προστάτη της Ορθοδοξίας και του Ελληνι­σμού στη μακρινή Αφρικανική γη, Σας υποδεχόμεθα σε ένα τόπο αιματοβαμμένο από τους αγώνες για ελευθερία του γένους ο οποίος κατοικείται από φιλογενείς, φιλοπρόοδους και εργατικούς πολίτες» ανέφερε χαρακτηριστικά. Επίσης, τόνισε ότι ο Πατριάρχης σε καιρούς υπερφίαλων σχηματικών τάσεων με ενθοφυλετικό υπόβαθρο, στέκε­ται πάντοτε πραγματικός αδελφός υπερασπιζόμενος την ενότητα του σώματος των Εκκλησιών και είναι το πρόσωπο εκείνο που γνωρίζει να αγαπά και να τιμά τους πάντες σε καιρούς αφιλίας και αχαριστίας, ενώ, κατακλείοντας, επικαλέστηκε την Πατριαρχική ευχή και ευλογία για το ποίμνιό του.

Στην αντιφώνησή του ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος μίλησε για το Ιερό Πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, καθώς και για την σημειολογία της Υπαπαντής του Χριστού. Δήλωσε δε την βαθιά του συγκίνηση για την επίσκεψή του στην Μεσσηνία μετά από 32 χρόνια και ζήτησε από τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας, τον κλήρο, τους άρχοντες και τον μεσσηνιακό λαό να προσεύχονται για την ελαχιστότητά του.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας τίμησε τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας με το παράσημο του Αποστόλου Μάρκου και του προσέφερε ένα Αρχιερατικό Εγκόλπιο. Συνάμα προσέφερε στον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Μεσσηνίας Πανοσιoλ. Αρχιμ. Φίλιππο Χαμαργιά το πετραχήλι του, για την λαμπρή διοργάνωση του θρησκευτικού μέρους της πανηγύρεως, όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας τίμησε με το παρά­ση­μο της Ιεράς Μητροπόλεως, ήτοι το Μεγαλόσταυρο της «Παναγίας Υπαπαντής», τον Άρχοντα του Οικουμενικού Θρόνου, τ. Πολιτικό Διοι­κητή του Αγίου Όρους και εφοπλιστή κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, για την συμβολή του στην ανακαίνιση του εσωτερικού του Καθολικού της Ιστορικής Ιεράς Μονής Βουλκάνου.

Στον εορτασμό παρέστησαν ο πρ. Πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, οι Βουλευτές Μεσσηνίας Ι. Λαμπρόπουλος, Μ. Χρυσομάλλης και  Π. Μαντάς, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δ. Πτωχός, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Αθ. Βασιλόπουλος, αντιπεριφερειάρχες, Δήμαρχοι άλλων πόλεων της Πελοποννήσου, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθος κόσμου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.