ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Παρατείνεται η παραμονή της εικόνας της Παναγίας «Άξιον Εστί» στη Μητρόπολη Αθηνών – Τεράστια η προσέλευση των πολιτών

Το σημαντικότερο κειμήλιο του Αγίου Όρους η εικόνα της Παναγίας του «Άξιον Εστί»

Παρατείνεται η παραμονή της εικόνας της Παναγίας «Άξιον Εστί» στη Μητρόπολη Αθηνών – Τεράστια η προσέλευση των πολιτών

Αμείωτη συνεχίζεται η προσέλευση των πιστών στη Μητρόπολη Αθηνών προκειμένου να προσκυνήσουν την ιερή εικόνα της Παναγίας του «Άξιον Εστί».

Η εικόνα βρίσκεται στη Μητρόπολη από τις 3 Μαΐου και επρόκειτο να παραμείνει εκεί μέχρι και αύριο, Δευτέρα 15 Μαΐου. Λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κόσμου, ωστόσο, η Αρχιεπισκοπή αποφάσισε, σε συνεννόηση με το Άγιο Όρος, να παρατείνει την παραμονή της εικόνας στην Αθήνα.

«Λόγω της αθρόας προσέλευσης των προσκυνητών στον Καθεδρικό Ι. Ναό Αθηνών, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος αιτήθηκε προς την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους την ολιγοήμερη παράταση της παραμονής της Ιεράς Εικόνος του «Άξιον Εστί».

Η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους αποφάσισε και ενέκρινε την παράταση της παραμονής της Ιεράς Εικόνος μέχρι και την Τετάρτη 17 Μαΐου το πρωί».

Το σημαντικότερο κειμήλιο του Αγίου Όρους η εικόνα της Παναγίας του «Άξιον Εστί»

Η εικόνα της Παναγίας του «Άξιον Εστί» αποτελεί το σημαντικότερο κειμήλιο της μοναστικής κοινότητας του Αγίου Όρους, γι’αυτό και έχει βγει μόλις οκτώ φορές από τη μοναστική κοινότητα.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία ιδιαίτερα σημαντική για τις γυναίκες πιστές, οι οποίες δεν έχουν πρόσβαση στο Άγιον Όρος, όπου και φυλάσσεται στον ιερό ναό του Πρωτάτου στις Καρυές.

Το προσκύνημα διεξάγεται καθημερινά από τις 7 το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα, ενώ, σύμφωνα με το πρόγραμμα, κάθε πρωί θα τελείται Όρθρος και Θεία Λειτουργία, και κάθε απόγευμα Παράκληση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, κάθε 10 λεπτά μπαίνουν στη Μητρόπολη Αθηνών από 30 άτομα για να προσκυνήσουν το «Άξιον Έστι», την εικόνα που βγήκε για μόλις όγδοη φορά από το Άγιον Όρος και στην οποία η Παναγία κρατά τον Ιησού Χριστό από τα δεξιά και όχι από τα αριστερά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.