ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Εγκαίνια για τεράστιο παράνομο τζαμί στα Μέγαρα – Το δεύτερο μεγαλύτερο στην Ελλάδα

Ο ιμάμης που ήρθε από το Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας

Εγκαίνια για τεράστιο παράνομο τζαμί στα Μέγαρα – Το δεύτερο μεγαλύτερο στην Ελλάδα

Εγκαινιάστηκε πριν από λίγες ημέρες στη Μέγαρα το δεύτερο μεγαλύτερο τζαμί στην Ελλάδα, το οποίο μάλιστα θα λειτουργεί χωρίς άδεια λατρευτικού χώρου! 

Τα εγκαίνια έγιναν με κάθε λαμπρότητα με πλήθος Πακιστανών από την κοινότητα της δυτικής Αττικής, αλλά και με την παρουσία μιας πρώτης «φίρμας» του ισλαμικού ιερατίου παγκοσμίως.

Ο μεγαλοϊμάμης Fiazul Hassan Qadri, ο οποίος ήρθε από το Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας για να δώσει την ευλογία του και να κόψει την κορδέλα στο παράνομο τζαμί των Μεγάρων, είναι ένα από τα ισχυρότερα πρόσωπα του ισλαμισμού της πακιστανικής διασποράς, υποστηρικτής σκληρών θρησκευτικοπολιτικών τάσεων και φανατικός θαυμαστής του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Επίσης, είναι μόνιμα σε ανοιχτή γραμμή με τα υψηλότερα κέντρα εξουσίας του Πακιστάν, της χώρας που αποτελεί τη στενότερη φίλη της Τουρκίας μαζί με το Αζερμπαϊτζάν.

Πριν από μερικές μέρες, λοιπόν, ο μεγαλοϊμάμης ήρθε από την Αγγλία στα Μέγαρα και με το πολυτελές τζιπ Lexus επισκέφθηκε το νεόδμητο τέμενος που χρηματοδοτήθηκε ως αγορά της γης και ως κατασκευή, όχι φυσικά από την πακιστανική κοινότητα της περιοχής που εργάζεται στα κτήματα και τα πτηνοτροφεία, αλλά από κέντρα του ισλαμικού επεκτατισμού στην Ευρώπη.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Δημοκρατία» ακολούθησε κανονικότατη πανηγυρική θρησκευτική λειτουργία με κηρύγματα, ευχές και ευχαριστίες προς τον μεγάλο Αλλάχ. Παρέλειψαν, βέβαια, να ευχαριστήσουν και την ελληνική κυβέρνηση που έκλεινε τα μάτια και ήταν η μόνη η οποία επισήμως θεωρεί ακόμα ότι δεν πρόκειται για τζαμί αλλά για… πολιτιστικό κέντρο, την ώρα που όλοι οι εμπλεκόμενοι επί μήνες μιλούσαν μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα για την πρόοδο εργασιών του τεμένους.

Είχε προηγηθεί μια εθελότυφλη στάση όλων των αρμόδιων Αρχών αλλά και της τότε δημοτικής Αρχής όταν άρχισαν οι εργασίες για την ανέγερση του τζαμιού. Το θέμα είχε αναδειχθεί όταν τον Μάιο του 2022 ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος δημοσίευσε φωτογραφίες και ατράνταχτα στοιχεία πως στα Μέγαρα ξεφυτρώνει ένα τεράστιο παράνομο τζαμί.

Ο ίδιος με την ιδιότητα του ανεξάρτητου βουλευτή που κατείχε είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή, όμως η απάντηση ήταν γενικόλογα από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ότι γίνεται προανάκριση και πως έως τον Μάιο του 2022 από τον έλεγχο του τοπικού αστυνομικού τμήματος δεν προέκυψε ότι πρόκειται για παράνομο λατρευτικό χώρο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το κρυφτούλι με την πραγματικότητα είχε επιλέξει και το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων σε παρόμοια ερώτηση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου, ο οποίος είχε παραθέσει και φωτογραφικό υλικό από θρησκευτικές συνάξεις στον χώρο. Το υπουργείο είχε υποστηρίξει πως ζήτησε έρευνα από την ΕΛ.ΑΣ. και πως εάν διαπιστωθεί ότι πρόκειται για παράνομο τζαμί θα τηρηθεί ο νόμος και θα σφραγιστεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.