Πρόταση Ιερώνυμου για το Πάσχα: «Κεκλεισμένων των θυρών θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία»

Πρόταση Ιερώνυμου για το Πάσχα: «Κεκλεισμένων των θυρών θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία»

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, έδωσε το δικό του μήνυμα για τους εορτασμούς του Πάσχα. Σύμφωνα με όσα τόνισε, η τέλεση των Θείων Λειτουργιών θα πρέπει να γίνει κεκλεισμένων των θυρών.

«Με τη ρύθμιση αυτή της νόμιμης τελέσεως της Θείας Λειτουργίας στους Ιερούς Ναούς, κεκλεισμένων των θυρών, θα κρατηθεί άσβεστη η λαμπάδα της Θείας Λατρείας, η οποία για την Εκκλησία είναι κοινή και δημόσι» εφόσον λαμβάνει χώρα εντός του Ιερού Ναού επί της καθαγιασμένης Αγίας Τραπέζης, ακόμη και αν μετέχει στο Μυστήριο μόνον ένας ιερέας και ένας πιστός» ανέφερε, χαρακτηριστικά, ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Και πρόσθεσε: «Η Εκκλησία μας αναλαμβάνει πλήρως την πνευματική ευθύνη της μετοχής των πιστών στη Θεία Λατρεία με τη χρήση μέσων που προσφέρει η τεχνολογία, δια του πνευματικού συντονισμού και της ενώσεως της προσευχής όλων από τα σπίτια τους».
Παράλληλα, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος πρότεινε μια σειρά δράσεων της Εκκλησίας με στόχο την ενίσχυση των κρατικών αρχών στην προσπάθεια ανάσχεσης της διασποράς της πανδημίας στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση την ισχύουσα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), η οποία έχει διάρκεια έως τις 11 Απριλίου, η τέλεση της Θείας Λειτουργίας επιτρέπεται κεκλεισμένων των θυρών – μόνο με τηλεοπτική, ραδιοφωνική ή διαδικτυακή μετάδοση.

Η νέα απόφαση της κυβέρνησης αναμένεται εντός του επόμενου 10ημέρου, με το Μαξίμου να εκφράζει προβληματισμό για το ενδεχόμενο μη συμμόρφωσης τμήματος των πιστών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Έχουμε μέρες και χρόνια να γιορτάζουμε. Καμία μέρα, όμως, δεν θα είναι η ίδια τα επόμενα χρόνια, αν από την επιπολαιότητά μας χάσουμε έναν άνθρωπο που αγαπάμε» ήταν το μήνυμα που έστειλε τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.
Υπενθυμίζεται ότι – παρά τα έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό – ότι η μεταφορά του Αγίου Φωτός από τους Αγίους Τόπους στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί κανονικά, ανήμερα της 18ης Απριλίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.