Άγιο Φως: Φωτογραφίες και βίντεο από το «Ελ. Βενιζέλος» (upd 2)

Άγιο Φως: Φωτογραφίες και βίντεο από το «Ελ. Βενιζέλος» (upd 2)

(upd 19:43) Στην Αθήνα έφτασε λίγο πριν τις 6 το απόγευμα το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα μέσω ειδικής πτήσης της Aegean.

(upd 18:38) Έφτασε πριν από λίγο στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος το Άγιο Φως.

Το Άγιο Φως μετέφερε ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου Αρχιμ. Δαμιανός Πάνου.

Να αναφερθεί ότι το Άγιο Φως παρέλαβε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος και ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ΥΦΥΠΕΞ Κ. Βλάσης.

Ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου αφού μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου Γ’ τόνισε: “Ευγνωμονούμε τον Κύριο, ο Οποίος ακόμη και στις μεγαλύτερες δοκιμασίες μας παρέχει την δύναμη να μετανοούμε και να εξερχόμαστε από τα δεινά διατηρώντας την πίστη μας στερεή και ζώσα”

«Το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε ως Πολιτεία ήταν να φέρουμε το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα στην πατρίδα μας» – δήλωσε ο Υφ. Εξωτερικών κ. Κ. Βλάσης.

Τέλος, μετά το πέρας της σύντομης τελετής υποδοχής το Άγιο Φως μεταφέρθηκε στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα.

Αρχικό κείμενο:

Για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός από τον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα στην Αθήνα μετέβησαν στο Ισραήλ με αεροπλάνο της Aegean μόνο ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου Δαμιανός και ένας βοηθός του.

Στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ ο Έξαρχος του Πανάγιου Τάφου κ. Δαμιανός παρέλαβε στα σκαλιά του αεροπλάνου το Άγιο Φως από τον Έλληνα πρόξενο στα Ιεροσόλυμα, τον κ. Σοφιανόπουλο. Έπειτα το αεροσκάφος αναχώρησε για την Ελλάδα.

Στο «Ελ. Βενιζέλος» για την υποδοχή του Αγίου Φωτός βρίσκονται ο υφυπουργός Εξωτερικών Κ. Βλάσης και ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.