ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτό το 9,9% του Βελόπουλου ΄διαβάζεται και ανάποδα: 6,6%. Και αν...

Παράξενες θρησκείες στις οποίες πιστεύουν οι άνθρωποι ανά τον κόσμο – Αυτές είναι οι πιο σπάνιες

Μπορεί να μην την έχεις ακούσει καν

Παράξενες θρησκείες στις οποίες πιστεύουν οι άνθρωποι ανά τον κόσμο – Αυτές είναι οι πιο σπάνιες

Η θρησκεία ενώνει τους ανθρώπους λόγω της πεποίθησης ότι μπορεί να μοιράζονται κάτι κοινό. Μερικές φορές αυτές οι πρακτικές μπορεί να φαίνεται ότι δε συμμορφώνονται με τις συνήθεις προσδοκίες που έχουμε από μια «θρησκεία».

Αλλά, δεν παύουν να συγκαταλέγονται σε αυτές…

Το Κίνημα του Πρίγκιπα Φίλιππου

Μια από τις πιο παράξενες θρησκείες στον κόσμο, το Κίνημα του Πρίγκιπα Φίλιππου είναι μια θρησκευτική αίρεση που ακολουθείται από φυλές στη νησιωτική χώρα του Ειρηνικού, Βανουάτου. Η λατρεία πιστεύεται ότι χρονολογείται από το 1974, όταν ο πρίγκιπας Φίλιππος και η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ επισκέφθηκαν τη χώρα. Από τότε, οι κάτοικοι στολίζουν τα ιερά τους με πορτρέτα του πρίγκιπα Φιλίππου σε κορνίζα.

Ραελισμός

Γνωστό και ως Ραελιανό Κίνημα, ο Ραελισμός είναι μια θρησκεία που ιδρύθηκε το 1974 από τον πρώην Γάλλο δοκιμαστή αγώνων αυτοκινήτων Claude Vorilhon (τώρα γνωστό ως Rael). Η θρησκεία βασίζεται στην πεποίθηση ότι επιστήμονες από άλλο πλανήτη ήρθαν στη Γη και δημιούργησαν όλες τις μορφές ζωής, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων, πριν από χιλιάδες χρόνια.

Aetherius Society

Δημιουργήθηκε από τον Αυστραλό λάτρη της γιόγκα, George King μετά τις εξωγήινες εμπειρίες του στη δεκαετία του 1950, η Aetherius Society είναι ένα θρησκευτικό κίνημα του οποίου η φιλοσοφία και οι διδασκαλίες προέρχονται από εξαιρετικά προηγμένη νοημοσύνη από άλλους πλανήτες καθώς και από άλλες παγκόσμιες θρησκείες, κυρίως τον Χριστιανισμό, τον Βουδισμό και τον Ινδουισμό.

Πασταφαριανισμός

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Γνωστή και ως Πασταφαριανισμός, η Εκκλησία του Ιπτάμενου Τέρατος Σπαγγέτι είναι μια ψεύτικη θρησκεία που βασίστηκε σε μια ανοιχτή επιστολή του Μπόμπι Χέντερσον προς το Σχολικό Συμβούλιο του Κάνσας που απαιτούσε να διδάσκεται η θεωρία του Ιπτάμενου Τέρατος Σπαγγέτι μαζί με τις θεωρίες της Εξέλιξης. Ο πασταφαριανισμός αναγνωρίζεται νομικά ως θρησκεία στην Ολλανδία και τη Νέα Ζηλανδία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.