Ελπιδοφόρος: Ευχαριστίες στον ΥΠΕΞ ΗΠΑ για την επεναλειτουργία της Χάλκης

Ελπιδοφόρος: Ευχαριστίες στον ΥΠΕΞ ΗΠΑ για την επεναλειτουργία της Χάλκης

Τις θερμές του ευχαριστίες προς τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, ‘Αντονι Μπλίνκεν, εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος για την πρόσκληση που απηύθυνε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς την τουρκική κυβέρνηση για άμεση επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, ο οποίος διακόνησε και ως ηγούμενος την Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος Χάλκης στην οποία είναι εγκατεστημένη η σχολή, διεθνοποιώντας, μάλιστα, το όλο θέμα με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επισημαίνει ότι «πενήντα χρόνια μετά το κλείσιμο της Θεολογικής Σχολής, μια απόφαση επαναλειτουργίας της θα είναι ουσιαστική για την ετοιμότητα της Τουρκίας να προστατεύσει τη θρησκευτική ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις, στη δήλωσή του, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι η Θεολογική Σχολή της Χάλκης λειτούργησε για 127 χρόνια και το κλείσιμό της στέρησε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο τη δυνατότητα να εκπαιδεύει και να καταρτίζει τους ορθόδοξους κληρικούς στην έδρα του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.