ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πατριάρχης Βαρθολομαίος για Αγία Σοφιά: «Είμαι λυπημένος και συγκλονισμένος»

Πατριάρχης Βαρθολομαίος για Αγία Σοφιά: «Είμαι λυπημένος και συγκλονισμένος»

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος εξέφρασε τη θλίψη του για την πιθανότητα να μετατραπεί σε τζαμί η Αγία Σοφιά.

Ο Βαρθολομαίος, μιλώντας στη Washington Post, εμφανίστηκε συγκλονισμένος μπροστά στο ενδεχόμενο αυτό.

«Τι μπορώ να πω ως χριστιανός κληρικός και Έλληνας πατριάρχης στην Κωνσταντινούπολη; Αντί να ενώσουμε, μια κληρονομιά 1.500 ετών μας χωρίζει. Είμαι λυπημένος και συγκλονισμένος» αναφέρει και προσθέτει : «Eπιζήσαμε για 17 αιώνες και θα μείνουμε εδώ για πάντα, όπως θέλει ο Θεός»

Στις 15 Ιουλίου η πρώτη προσευχή

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες ημέρες στελέχη του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διεμήνυσαν ότι η πρώτη προσευχή στην Αγία Σοφία θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στις 15 Ιουλίου.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει επανειλημμένως παραπέμψει στο Συμβούλιο Επικρατείας της Τουρκίας, το οποίο στις 2 Ιουλίου θα αποφασίσει επί της χρήσης του ιστορικού μνημείου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα haberler.com, τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος εμφανίζονται σίγουρα για την ετυμηγορία του Ανώτατου Δικαστηρίου, έχοντας ήδη προαναγγείλει την ημερομηνία διεξαγωγής της πρώτης προσευχής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.