Στη ΧΑΝΘ ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Ο νέος πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνης, στο πλαίσιο των επαφών που έχει από το πρωί στην πόλη συναντήθηκε την Τετάρτη (25/5)  με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος πραγματοποιεί επίσης επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Τσούνης τονίζει ότι ευχαρίστησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη «για την ηγεσία του αυτή την κρίσιμη στιγμή». Υπογραμμίζει δε την ισχυρή φιλία των Ηνωμένων Πολιτειών με την Ορθόδοξη Εκκλησία και προσθέτει: «Στεκόμαστε στο πλευρό της Ελλάδας στην υποστήριξη της θρησκευτικής ελευθερίας».

Νωρίτερα, ο κ. Τσούνης επισκέφθηκε, επίσης, τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο, τον οποίο ευχαρίστησε για όλα όσα κάνει για όσους βρίσκονται σε ανάγκη.

Ο κ. Βαρθολομαίος έφθασε το απόγευμα της Τετάρτης στη ΧΑΝΘ, όπου τον υποδέχθηκε με παραδοσιακές φορεσιές ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος της Αδελφότητας.

Στη είσοδο τον υποδέχθηκαν με παραδοσιακές φορεσιές μέλη του Λαογραφικού Χορευτικού Ομίλου της ΧΑΝΘ, ενώ παιδιά του έδωσαν ανθοδέσμες ως καλωσόρισμα.

Παρόντες ο υφυπουργός Εσωτερικών, Σταύρος Καλαφάτης, αλλά και ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!